(Özel Haber) Böyle Bir Aşk Hikayesi Türk Filmlerinde Bile Yaşanmadı

Eskişehirde yaşayan Eyüp Demirin yaşadığı aşk hikayesi Türk filmlerinde bile görülmedi.

(Özel Haber) Böyle Bir Aşk Hikayesi Türk Filmlerinde Bile Yaşanmadı
  • 09 Temmuz 2018, Pazartesi 10:35
Eskişehirde yaşayan Eyüp Demirin yaşadığı aşk hikayesi Türk filmlerinde bile görülmedi.
Eskişehirin Seyitgazi ilçesine bağlı Karaören Köyünde yaşayan Eyüp Demir, iş bulabilmek için yıllar önce Marmarise gitti. Bir süre çalışan Demir, 1995 yılında askerden döndükten sonra yeniden bu tatil beldesinde çalışmaya başladı. Bu sırada İngiltereden Marmarise tatile gelen 53 yaşındaki Carole Dobinson ile tanışan Eyüp Demir, aşkının karşılıksız olmadığını öğrenince evlenme teklifinde bulundu. 1999 yılında evlenen çift, Karaören Köyüne gelerek yerleşti. Aradan geçen zamanda Dobinsonun akciğer kanserine yakalandığı tespit edildi. Bunun üzerine köyden ayrılan çift, hastaneye daha yakın olabilmek için Eskişehire yerleşti. Hastalığın iyice etkisini gösterdiği günlerde 2016 yılında 72 yaşında hayata gözlerini yuman Dobinson, arkasında gözü yaşlı Eyüp Demiri bıraktı.

İnsanlara davranmasını bile ondan öğrendim
44 yaşındaki Eyüp Demirin hikayesi aslında bunlarla da sınırlı kalmadı. Eşi ölmeden İslamiyeti seçerken, Carole isminin yerine Fatma adını aldı. Hayatını kaybeden eşi ile yaşadıklarını anlatan Demir, 1995te askerden geldim. Tekrar Marmarise gittim. 1996 yılında rahmetli eşim ile tanıştım. 1999a kadar beraber yaşadık. 1999da evlendik ve 2000 yılında köye yerleştik. Bu sırada güç ve denge kaybı yaşıyordu. Doktor bizi temiz havaya gönderdi. Biz köye mecburen geldik. Buraya gelip muayene ettirince kanser meydana çıktı. 2006da daha zorladı. 10 yıl hastalığıyla mücadele ettim. 2016 mayıs ayında vefat etti. Hayatımda görmediğim şeyleri ondan öğrendim. Her şeyi; saygıyı, sevgiyi, yemek yapmasını bile, çamaşır ütülemesini bile, insanlara davranmasını bile ondan öğrendim dedi.

Hiç değilse haberleri olsa; gelseler, mezarını ziyaret etseler, görseler
Carole Dobinsonun İngiltere Newcastlede önceki evliliğinden olan çocukları yaşarken, Eyüp Demir henüz üvey evlatlarına ulaşamadı. İngilterede yaşayan Dobinsonun çocuklarına acı haberi halen veremediğini kaydeden Demir, Şu anda vefatından ailesinin haberi yok. Konsolosluklara da bildirdim, ama ulaşamadım. Cevap bekliyorum ama şu anda bir gelişme yok. Hiç değilse haberleri olsa. Gelseler, mezarını ziyaret etseler, görseler. Bir tane kızı var o da doktor Amerikada yaşıyor. Diğer kardeşleri de İngilterede. Hiçbir şekilde ulaşamadım onlara. Normalde köydeyken telefonla görüşüyorlardı. 6 ayda mı yoksa senede bir mi bilmiyorum, orada nasılsa telefon numaraları değişiyormuş. Bende ki numaraları arıyorum çıkmıyorlar. Kullanım dışı diyor diye konuştu.

Vakit namazlarında sabahları kalkar namazını kılardı
Eşinin kendi isteğiyle İslamiyeti seçtiğini ve Fatma ismini aldığını ifade eden Demir, Ben teklif ettim, dinde bizim zorlama yok dedim. Düşünmem lazım dedi ve düşündü. Televizyonlara bakardı. Kâbenin resmi televizyonda sabaha kadar açık kalırdı. Oradan etkilenmiş galiba ve Kuran-ı Kerim dinlerdi. Ondan sonra bir akşam yemek yerken, Sana bir şey söyleyeceğim dedi. Söyle dedim. Ben Müslüman olacağım. dedi. Fatma ismini ben verdim ona. Peygamberimizin kızının ismi olduğu için. Köyde de çoğu kişi yabancı ismini bilmezdi hep Fatma diye çağırırlardı. Buraya taşındık herkes Fatma derdi. Oruç tutmaya başladı. Vakit namazlarında sabahları kalkar namazını kılardı. Mevlitlere giderdi burada ev sahibinin hanımıyla. Dinimize göre de defnettim işte. Allah rahmet eylesin yerini cennet etsin inşallah şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık