(Özel Haber) Akın Akın Dönüyorlar

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçiler, dönüş yolculuklarında Kapıkulede uzun kuyruklar oluşturdu. Kavurucu sıcağın altında Kapıkuleden çıkış yapmayı bekleyen Türk işçiler, “Vatanımız çok güzel ama doğduğumuz yer değil, doyduğumuz yer” dedi.

(Özel Haber) Akın Akın Dönüyorlar
  • 16 Ağustos 2018, Perşembe 14:00
Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçiler, dönüş yolculuklarında Kapıkulede uzun kuyruklar oluşturdu. Kavurucu sıcağın altında Kapıkuleden çıkış yapmayı bekleyen Türk işçiler, “Vatanımız çok güzel ama doğduğumuz yer değil, doyduğumuz yer” dedi.
Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirip Avrupanın çeşitli ülkelerinde yaşadıkları bölgelere dönen gurbetçiler, Kapıkulede 3 kilometre kuyruk oluşturdu. Kavurucu sıcağın altında Kapıkuleden çıkış yapmayı bekleyen Türk işçiler, anavatana gelirken mutlu ve sevinçli ama giderken hüzünlü ve buruk olduklarını söyledi.

7 günde 122 bin 6 yolcu çıkış yaptı
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünden edinilen resmi verilere göre, Kapıkule Sınır Kapısından son 24 saatte 4 bin 277 yolcu aracı çıkış yaparken, 21 bin 921 yolcu da Bulgaristana geçiş yaptı. Son bir haftalık dönüş rakamlarına göre ise 25 bin 361 yolcu aracı Kapıkuleden çıkış yaparken, 122 bin 6 yolcu da anavatandan ayrılmış oldu. Yetkililer, özellikle Kurban Bayramı öncesi Kapıkule ve diğer sınır kapılarında dönüş yoğunluğunun devam etmesini beklediklerini belirtti.

Kapıkulede dönüş kuyruğu
Avrupanın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini Türkiyede anavatanlarında geçirmek isteyen gurbetçilerin, geliş yolculuklarındaki uzun araç kuyruğu manzaraları, dönüş yolculuklarında da aynı görüntülere sahne oluyor. Kurban Bayramı öncesi yaşadıkları ülkelere dönmek isteyen gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısında 3 kilometre araç kuyruğu oluşturdu.

Akıcı kapılara yönelsinler
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından an be an sınır kapılarındaki trafik durumunu paylaşarak, gurbetçi vatandaşların sınır kapılarındaki yoğunluk nedeniyle etkilenmemeleri için daha akıcı ve boş olan kapılara yönlenmelerini sağlıyor. Yapılan açıklamada, Kapıkulenin yoğun olduğu bildirilirken, Hamzabeyli, İpsala, Dereköy ve Pazarkule Sınır Kapılarında trafiğin daha akıcı olduğu için o sınır kapılarını tercih etmeleri tavsiyesinde bulunuyor. Edirne Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri de kuyruklarda kontrollerini sürdürürken, sıra nizamının bozulmaması için sürücüleri zaman zaman uyarıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık