(Özel) Gönüllüler Bir Umut İçin Van Gölüne Dalıyor

VAN (İHA) ?? Vanda her biri farklı bir meslekte çalışan Arama Kurtarma Eğitim Merkezi (AKEM) Derneği üyeleri, bir umut için Van Gölüne dalıyor.

(Özel) Gönüllüler Bir Umut İçin Van Gölüne Dalıyor
  • 19 Ekim 2018, Cuma 9:25
VAN (İHA) ?? Vanda her biri farklı bir meslekte çalışan Arama Kurtarma Eğitim Merkezi (AKEM) Derneği üyeleri, bir umut için Van Gölüne dalıyor.
Vanda 2015 yılında gönüllüler tarafından kurulan Van AKEM Derneğinin gerçekleştirdiği tatbikat gerçeği aratmadı. Farklı işlerde çalışan gönüllüler, gelen ihbarla hemen Edremit Gebze Su Sporları Merkezinde bir araya geldi. Van Gölünde kaybolan bir kişiyi bulmak için planlama yapan gönüllüler, hayat kurtarmak için süratle harekete geçti. Hemen bota binen dalgıçlar, şahsın kaybolduğu noktaya süratle vardılar. Suya dalarak arama çalışmalarını yürüten AKEM ekibi, Van Gölünde kaybolan kişiyi sudan çıkarıp sağlık ekibine teslim ediyor.
Gerçeği aratmayan tatbikatın ardından bir açıklama yapan Van AKEM Derneği Başkanı Umut Yarız, derneğin 2015 yılında 5 gönüllü dalgıç tarafından kurulduğunu ifade ederek, “Şu anda gönüllü sayımız 16ya çıktı. Bizler Van Gölü Havzası, çevre il ve ilçelerdeki dereler, akarsular ve barajlarda tamamen gönüllü olarak boğulma vakalarına katılarak ilgili ekiplere destek oluyoruz” dedi.
Dernekte sürekli eğitimler düzenlediklerini dile getiren Yarız, “Derneğimizde arama kurtarma üzerine eğitimlerimiz bundan sonra da devam edecek. İnşallah bu sayıyı arttırıp Van için, Van halkı için faydalı bir dernek olma amacındayız” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık