(Özel) En İşlek Caddede 4 Aydır Bitmeyen Çalışmalar Esnafı Bezdirdi

Şanlıurfanın Siverek ilçesinin en işlek caddesinde 4 aydır bitmeyen alt ve üst yapı çalışmaları esnafı bezdirdi. Toz ve duman içerisinde iş yerlerini açan esnaf, kepenkleri zararına kapattıklarını belirterek, bitmek bilmeyen çalışmalara tepki gösteriyor.

(Özel) En İşlek Caddede 4 Aydır Bitmeyen Çalışmalar Esnafı Bezdirdi
  • 26 Eylül 2018, Çarşamba 11:05
Şanlıurfanın Siverek ilçesinin en işlek caddesinde 4 aydır bitmeyen alt ve üst yapı çalışmaları esnafı bezdirdi. Toz ve duman içerisinde iş yerlerini açan esnaf, kepenkleri zararına kapattıklarını belirterek, bitmek bilmeyen çalışmalara tepki gösteriyor.
Siverek ilçesinin ekonomik yönden can damarının attığı Seyfioğlu Caddesinde bitmek bilmeyen alt ve üst yapı çalışmaları esnafı bıktırdı. Yaklaşık 4 aydır ana caddede kazı ve çalışmaların yürütüldüğünü belirten esnaf, çalışmaların keyfi uygulamalarla ve yavaş ilerlediğini ileri sürüyor. Toz, toprak ve çukurlar gibi engelleri aşarak iş yerlerine ulaşabildiklerini belirten esnaflar, çalışmalar nedeniyle işlerinin ise durma noktasına geldiğini kaydetti. Sorunu belediye yetkililerine defalarca ifade ettiklerini anlatan esnaf, her gün zararla kepenk kapattıklarına söyledi.
Esnaf Adem Korkmaz, Yaklaşık 4 aydır burada belediyenin yaptığı çalışmadan dolayı mağdur olmuşuz. Burada hem insanlar rahatsız, hem esnaf. İnanın şimdi dükkanımıza ne bir müşteri geliyor, ne de satış yapabiliyoruz. Bu yüzden gerek ödemelerimiz ve gerekse kiralarımızı gecikiyor. 4 aydır hayli mağdur olmuş durumdayız. Esnafları topladık yetkililere gittik, Geleceğiz, ilgileneceğiz dediler ama bekledik, bekledik kimse gelmedi. Her seferinde ilgileneceklerini söylüyorlar, bizi oyalıyorlar dedi.
Son çarelerinin kepenkleri kapatmak olduğunu söyleyen Korkmaz, Şimdi bunu da yapamıyoruz, çünkü çocuklarımız evde ekmek bekliyorlar, o yüzden Allah rızası için bu caddemizi yapsınlar, hizmetin hakkını versinler. Dört aydır mağdur durumdayız, bize yazık değil mi? Herkesin çoluğu var, çocuğu var, ödemeleri var. Bu zararı kim karşılayacak şeklinde konuştu.

İki hafta dediler, 4 ay oldu
Bölgedeki esnafa çalışmaların 2 hafta süreceğinin söylendiğini vurgulayan Adem Korkmaz, 4 ayda çalışmaların tamamlanamamasına anlam veremediklerini kaydederek, Belediye bize 2 haftada bu caddeyi düzenleyeceğini söyledi. Ama tam dört ay oldu. Halen beklemedeyiz, şu an bu caddenin köyden farkı yok. Geçenlerde Konyadan arkadaşım geldi. Utandım Sivereki gezdirmeye. Bu yanlış çalışmalar yüzüne dışarıya karşı da mahcup oluyoruz. Allah için bu çalışmayı bir an önce bitirsinler, herkes işine gücüne baksın” ifadelerini kullandı.

Tozdan ürünler renk değiştiriyor
Esnaflardan Halit Aydoğmuş da satılan malların tozdan renk değiştirdiğini anlatarak, Çalışma başlatılalı 3-4 ay oldu. Bu zaman içerisinde toz duman altında kaldık. Birkaç defa esnaf arkadaşlarla birlikte gerekli mercilere gittik, kimse sorunumuz çözemedi. Belediye başkanı ve yardımcısına defalarca gittik çare olmadı. Artık yeter, sesimizi duysunlar. Toz duman içerisindeyiz, tozdan mallarımız renk değiştiriyor” ifadelerine yer verdi.
Aynı caddede toptancılık ve tuhafiyecilik yapan Cuma Hasan ise Seyfioğlu Caddesinin çevre illerde bile tanınan ve bilinen bir yer olduğunu kaydederek, Bizim Seyfioğlu Caddesinin, Diyarbakırdan, Antepten ismi duyulmuş bir caddedir. Siverekin ticari kalbidir. Kazılar olmadan önce güzel iş yapıyorduk, güzel ve işlek bir caddeydi. Herkesin de buna göre geliri ve ödemeleri vardı. Ama 4 aydır elektrik ve doğalgaz için yapılan kazı işleri sonrasında çalışmalar durdu. Asfaltlama, kaldırımlar hiçbir şekilde yapılmadı. Siverek Belediyesine esnaflar olarak gittik, sıkıntılarımızı dile getirdik. Belediye yetkililerinden geldiler, sorunu bizzat kendileri gördüler. Ne kadar perişan olduğumuza şahit oldular ve bir hafta içinde bu sorunun çözüleceği sözü verildi ama aylar oldu halen bu sorun çözülemedi. Ondan sonra da bu belediye yetkilerine ulaşamıyoruz. Ulaşabildiklerimiz de yarın yarın diye oyalıyorlar dedi.

Köylüler de gelmiyor
Esnaflardan Cuma Hasan ise satışların hemen hemen yarısını ilçeye bağlı köy ve kırsaldan gelenlere yaptıklarını hatırlatarak, çalışmalardan sonra köy minibüslerin caddeye girememesi nedeniyle artık köylülerin de caddeye gelmediğini kaydetti. Cuma Hasan, “Caddenin bu halde olmasından dolayı, köylü ve minibüsleri bu caddeye girmiyor, ticaretimiz ve satışlarımız yarı yarıya düştü şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık