(Özel) Bu Faytonları İnsanlar Çekiyor

Teknoloji devi Japonyada, yüz yıllar önce ortaya çıkan insan gücüyle çekilen faytonlar, günümüzde de gelenekselliğini koruyor.

(Özel) Bu Faytonları İnsanlar Çekiyor
  • 04 Ekim 2018, Perşembe 10:36
Teknoloji devi Japonyada, yüz yıllar önce ortaya çıkan insan gücüyle çekilen faytonlar, günümüzde de gelenekselliğini koruyor.
Japonyada yüz yıllar önce ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkan Jinrikisha yani insan gücüyle çekilen taşıtlar, günümüzde bir gelenek olarak popülerliğini koruyor. Teknoloji konusunda dünyaya meydan okuyan ülkede, trafikteki son model araçların arasında insan gücüyle yolcu taşımacılığı yapılıyor. Hayatın her alanında kullandığı yüksek teknoloji ürünlerle bilinen Japonyada, yüz yıllar önce ihtiyaç üzerine ortaya çıkan bir taşıma sistemi günümüzde gelenek olarak devam ediyor. 1860lı yıllarda ilk olarak kargo ve yük taşımacılığında kullanılan insan gücüyle çekilen taşıtlar, bugün Tokyonun kalbinde turistlere hizmet veriyor. Tokyonun popüler ve tarihi bölgelerini turistlere gezdiren taşıt şoförleri, aynı zamanda turist rehberi görevini de üstleniyor.
Günde ortalama 5 tur
Tokyonun en tarihi bölgelerinden biri olan Asakusada Jinrikisha ile insan taşıyan 26 yaşındaki Hiroshi İroyi, taksiye benzettiği geleneğin, teknolojinin gelişmediği dönemde tren istasyonlarına insan taşımak için kullanılmaya başlandığını söylüyor. Günümüzde ise Japonyanın tarihi bölgelerini ve tapınakları turistlere göstermek için şehir turu işlevi görüyor diyen İroyi, günde ortalama 5 müşteri aldığını belirtiyor.
Fiyatlar mesafeye göre değişiyor
En kısa mesafenin bir kilometre olduğu turlarda, mesafe ve ücret ise müşterinin talebine göre artabiliyor. 1 kilometrelik kısa tur için yolcu başına 2 bin Japon Yeni (yaklaşık 110 lira) ödendiğini belirten İroyi, uzun olan rotanın fiyatının ise 2 yolcu için 9 bin Japon Yeni (yaklaşık 500 lira) olduğunu söylüyor. Geleneksel taşıtı çekmenin zor gibi gözükse de zor olmadığını söyleyen İroyi, Araç ağır olmadığı için zor değil. Ancak bazen koşmak yorucu oluyor. Fakat zor değil ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık