(Özel) Amatör Olarak Başladığı İşte Şimdi Siparişlere Yetişemiyor

İstanbuldan memleketi Malatyaya dönerek solucan gübresi üretmeye başlayan Erol Avşaroğlu artık müşterilere sipariş yetiştirmekte güçlük çekiyor.

(Özel) Amatör Olarak Başladığı İşte Şimdi Siparişlere Yetişemiyor
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 8:54
İstanbuldan memleketi Malatyaya dönerek solucan gübresi üretmeye başlayan Erol Avşaroğlu artık müşterilere sipariş yetiştirmekte güçlük çekiyor.
İstanbulda çalışan Erol Avşaroğlu, memleketi Malatyanın Arapgir ilçesine yerleşerek solucan alıp gübre üretmeye başladı. 33 yaşındaki Avşaroğlu artık müşterilere sipariş yetiştirmekte zorlanır hale geldi.
2015 yılında küçük bir tesis ile başladığı solucan gübresi üretimi için İstanbuldan Malatyaya kesin dönüş yaptıklarını belirten genç girişimci Erol Avşaroğlu, 2014 yılında amatör olarak başladığımız işin bölgede gerekli olduğunu gördük.Coğrafyadaki, coğrafi işaret almış ürünlerin,organik bir şekilde buradaki materyalleri ile beslenip üretilmesi gerekiyordu.2015 yılında küçük bir tesis ile üretime başladık daha sonralar işi büyütmeye karar verdik.Bu noktada yerel yönetimin Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlunun çok büyük bir katkısı oldu.Süreç ilerleyince İstanbulda yaşıyorduk, İstanbulu bırakıp Arapgire kırsala yerleştik ve burada da böyle bir tesis kurduk.Tesisimiz 2015 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.Son bir senedir tamamen Avrupa standartlarında üretim yapıyoruz.Bütün belgelerimiz, bütün sistemimiz Avrupa standartlarında bakanlık onaylı.Şu an Arapgir dışına üretmeye başladık. Çevre illere ve İstanbula kadar ürün göndermeye başladık.Ciddi bir üretim yapıyoruz, geri dönüşler gayet iyi, taleplere yetişmekte zorlanıyoruz.Bölgenin kendine özgü kaliteli ürünleri var reyhan olsun üzüm olsun bunların da oldukça etkisini gördük, bu da bir pekiştirme yaptı bölgede.Malatyada,Erzincanda,Adıyaman ve Elazığda olmayan bir standartta üretim yapıyoruz.Bu üretimi üzerine kata kata çoğaltmaya çalışıyoruz dedi
Solucan gübresinin üretim aşamasına dair bilgiler de aktaran Avşaroğlu, Tarımsal ve hayvansal atıkların doğada kaybolmasının yanı sıra bunları alıp getirerek burada bir işlemden geçirdikten sonra solucana veriyoruz.Solucanlar bunları yiyerek dışkı haline getiriyor.Dışkıyı alıyoruz belli bir işlemden sonra el değmeden hijyenik bir şekilde paketlemeye sunuyoruz.İyi standartlarda ürün çıkıyor ve aynı zamanda da bölgede koku yapabilecek sorun olabilecek organik materyalleri de ekolojik bir döngü içerisinde doğaya ve ekonomiye kazandırıyoruz diye konuştu

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık