Ösym Kahtada İlk Kez Yks Yaptı

Adıyamanın Kahta ilçesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk kez yapıldı.

Ösym Kahtada İlk Kez Yks Yaptı
  • 30 Haziran 2018, Cumartesi 16:53
Adıyamanın Kahta ilçesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk kez yapıldı.
Bu yıl ilk kez ÖSYM tarafından Kahta ilçesinin ÖSYM sınav merkezi statüsüne kavuşmasının ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk kez yapıldı.
30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan YKS, 22 okulda ki 300 sınav salonunda gerçekleştiriliyor. Kahta ilçesinde ilk defa ÖSYM tarafından uygulanacak olan sınavda 300 sınav salonunda yaklaşık bin personel görev alıyor.
Kahta Meslek Yüksekokulu Müdürü ve ÖSYM Kahta Sınav Koordinatörü Doç. Dr. İlkan Ali Olgunoğlu daha önceki sınav koordinasyon toplantısında , “İlçemizde ilk defa uygulanacak olan YKSye Kahta, Samsat, Gerger ve Sincik gibi ilçelerden yaklaşık 5 bin öğrenci, ilçe merkezinde bulunan 22 okulda sınava katılacak” şeklinde açıklamada bulunmuştu.
Aileler ve öğrenciler, Kahtanın ÖSYM sınav merkezi haline getirilmesinde emeği olan Ahmet Aydına teşekkür ederek, il merkezine gitmek zorunda olmadıklarını söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık