Osmangazide Kaykay Heyecanı

Osmangazi Belediyesi tarafından hizmete açılan Türkiyenin uluslararası standartlardaki ilk kaykay parkı, birbirinden renkli yarışlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Osmangazide Kaykay Heyecanı
  • 25 Temmuz 2018, Çarşamba 14:07
Osmangazi Belediyesi tarafından hizmete açılan Türkiyenin uluslararası standartlardaki ilk kaykay parkı, birbirinden renkli yarışlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Amerikadan özel olarak gelen ekip tarafından Sukayparkta 800 metrekarelik alan üzerine inşa edilen Türkiyenin ilk uluslararası standartlardaki kaykay parkı, 2018 Open Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Türkiye Kaykay Federasyonu 2018 yılı faaliyet programında yer alan şampiyonaya başta Bursa olmak üzere Ankara, İstanbul, İzmir gibi çeşitli vilâyetlerden sporcular katıldı. Nefes kesen kaykay yarışları sonunda open kadınlar kategorisinde birinciliği Sadegül Adıgüzel alırken ikinciliği Berfin Demirkazık, üçüncülüğü ise Fulya Abdulhalim elde etti.
Bunun yanı sıra open erkekler kategorisinde pistte ter döken Ahmet Eren Durmuş birinci, Boran Alanbel ikinci, Kerel Oral ise üçüncü oldu. Aynı zamanda kabiliyet vaat eden genç sporcu kategorisinde ise birinciliği Berke Dikişçioğlu kazandı. Yarışmalar esnasında federasyon tarafından yeni geliştirilen puanlama sisteminin yazılımı ilk kez test edildi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiyenin uluslararası standartlardaki ilk kaykay pistini kazandırdıklarını belirterek, “Tesislerimizde düzenlenen bu yarışlar, Türkiyenin bu spordaki olimpiyat yolculuğunun ilk adımını oluşturuyor. Bu spora gönül veren sporcularımız, şampiyonalarda derece elde ederek, 2020 Tokyo Olimpiyatlarında ülkemizi temsil etme fırsatı bulacak. Spor yapmanın yanı sıra farklı etkinlikleri getirdiğimiz Sukaypark Tesislerinde yapmış olduğumuz projeler ile birçok şehre örnek olduk. Osmangazi Belediyesi olarak bir cazibe merkezi olan Bursaya, ilkleri kazandırmaktan onur duyuyoruz. Şampiyonada mücadele eden sporculara başarılar diliyorum” dedi.
Türkiye Kaykay Federasyonu Başkanı Sedat Çelenk de, Osmangazi Belediyesinin çok önemli bir tesisi Türk sporuna kazandırdığını ifade ederek, “2018 Open Şampiyonasında dereceye giren sporcularımız, Türkiye Kaykay Milli Takımı ile Türk Bayrağını olimpiyatlarda dalgalandırmak için ter dökecek. Bu vizyonu bizlere sağlayıp, desteğini esirgemediği için Başkanımız Mustafa Dündara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık