Osmangazi Köprüsü 2 Yaşında

Her gün binlerce aracın kullandığı Osmangazi Köprüsü 2 yaşına girdi.

Osmangazi Köprüsü 2 Yaşında
  • 30 Haziran 2018, Cumartesi 10:23
Her gün binlerce aracın kullandığı Osmangazi Köprüsü 2 yaşına girdi.
Osmangazi Köprüsü, 30 Martta 2013te Altınovada temelleri atılan Osmangazi Köprüsünün 30 Haziran 2016da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından hizmete açılmıştı. Orta açıklığının 1550 metre olan Osmangazi Köprüsü, dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprüsü. 30 Haziran 2016da hizmete giren Osmangazi Köprüsü ile Gebze-Altınova arası 4 dakikaya inerken, Gebze-Altınova-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi ile İstanbul-İzmir arasını yaklaşık 3.5 saate indirecek. Proje tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.
252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip. Toplam 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığı 1550 metre olup, dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprüsü. Köprü, 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet vermekte.
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yap-işlet-devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil ) Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometrelik bir sahayı şamil.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık