Ortadoğu Ve Afrikanın Menfezleri Türkiyeden

Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin çelik menfez ve köprüleri Türkiyede üretiliyor.

Ortadoğu Ve Afrikanın Menfezleri Türkiyeden
  • 25 Ağustos 2018, Cumartesi 11:42
Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin çelik menfez ve köprüleri Türkiyede üretiliyor.
Çelik menfez ve köprü imalatçısı ViaCon Türkiyenin 2017 yılında sadece Türkiye değil, Ortadoğu ve Kuzey Afrikanın da merkezi hâline gelme kararı aldığını açıklayan Genel Müdür Onur Başar, 2019 yılı Ocak ayı itibari ile bu yönde faaliyetlere başlanılacak. Şu an Afrikada Sahra üstü bölgede faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Etiyopyada yapılan demiryolu projesinin bütün menfez ve köprülerini Türkiyede ürettik. Tanzanyadaki demiryolu projesine devam ediliyor. Cezayirde demiryolu tünel projesini gerçekleştirdik diye konuştu.
Üretiminin yüzde 80ini ihraç ediyor
Yaklaşık 3 yıldır ağırlıklı olarak ihracat yaptıklarına değinen Başar, ihracatın yoğun olarak Türkiyedeki müteahhitlerin iş yaptığı Afrika ülkelerine gerçekleştirildiğini dile getirdi. Ürettiklerinin yüzde 80ini ihraç ettiklerini kaydeden Başar, üretime aktif olarak başladığı 2014 yılı sonundan itibaren Romanya ve Etiyopya başta olmak üzere 20ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini bilgisini verdi. Orta Doğu ve Afrika ülkelerine de ihracat gerçekleştirdiklerini aktaran Başar, şöyle devam etti: Toplam ihracatımız 30 milyon TL civarında. Bu ihracatın büyük bir kısmı Türkiyeden yapılıyor. Zamanla fark ettik ki ülkemiz inşaat sektöründe sadece Türkiyeden ibaret değil, Doğusu ve Batısında bulunan ülkelere etkisi çok fazla. Türkiyede bizden başka üretim gerçekleştiren yok. Son dönemde Orta Doğu, Körfez, Afrika ülkeleri ve İranda yeni projeler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu pazarlarda Türkiyenin de gücü ile birlikte ciddi potansiyel görüyoruz. 2018 yılında özellikle yüksek açıklıklı çelik köprü ürünlerini de üretmek üzere makine yatırımını devreye soktuk. Bu sayede ürün yelpazesini genişleterek hem Türkiye hem de ihracat pazarlarında başarımızı artırmayı hedefliyoruz.
Tüm işlerimizde kur riskini en aza indirerek çalışmalar yaptığımız için döviz kuru karşısında güvencedeyiz diyen Başar, ekonomide beklenen küçülmeden dolayı Türkiyedeki doğrudan müşterilerinde daralma görülebileceğini söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık