Orhan Veli Çankayada Ölümsüzleşti

Çankaya Belediyesi, şiirin büyük ustası Orhan Veli Kanıkın adını verdiği yeni parkı törenle hizmete açtı.

Orhan Veli Çankayada Ölümsüzleşti
  • 05 Ekim 2018, Cuma 10:38
Çankaya Belediyesi, şiirin büyük ustası Orhan Veli Kanıkın adını verdiği yeni parkı törenle hizmete açtı.
Çankaya Belediyesince şiirin büyük ustası Orhan Veli Kanıkın adının verildiği yeni park törenle açıldı. Alacaatlı Mahallesi 4820. Cadde üzerinde bulunan 11 bin 596 metrekarelik Orhan Veli Kanık Parkı, bölgenin yeni yaşam alanı olarak hizmet vermeye başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Batmanda şehit olan askerler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankayaya yeni bir park daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Taşdelen, 4,5 yılda Çankayaya 630 bin metrekare yeşil alan kazandırdıklarını ve bunun ilçe belediyeleri için bir rekor olduğunu belirtti. Çayyolu ve civar bölgelere 5 yeni Çankaya Evi, 2 yeni kreş, 1 bahar evi, 20 yeni park açıldığının da altını çizen Taşdelen, yeni birçok hizmetin de önümüzdeki dönem hayata geçirileceğini ifade etti.

“Orhan Velinin dizeleri gerçek oldu”
“Bu parkımızın adının Orhan Veli Kanık olması çok değerli. Kısa ömrüne çok sayıda eser sığdırmış bir şair olan Orhan Veli adına Çankayada bir park yoktu. Böylece bu eksikliği de gidermiş olduk. Orhan Veli Kanıkın adını bu bölgemizde yaşatmış olmaktan da mutluluk duyuyoruz” diyen Başkan Taşdelen, Orhan Velinin “Uyandım baktım ki bir sabah, güneş vurmuş içime, kuşlara, yapraklara dönmüşüm” dizelerinin de bu parkla artık gerçek olduğunu belirtti. Taşdelen sözlerini, “Batmanda şehit düşen bütün vatan evlatlarına rahmet diliyorum, bu toprakları bize vatan yapanlar şehitlerimizdir” sözleriyle tamamladı.
“Anlatamıyorum”, “İstanbulu Dinliyorum”, “Vatan İçin”, “Bedava”, “Açsam Rüzgara”, “Gün Olur” ve “Bekliyorum” gibi yıllardır dillerden dillere söylenen unutulmaz şiirlerin şairi Orhan Veli Kanıkın adının verildiği park, 11 bin 596 metrekarelik büyüklüğü ile dikkat çekiyor. Yeşil dokusu, çocuk oyun alanı, yürüyüş ve koşu yolları ile bölgenin yeni yaşam alanı olan park, Türk edebiyatının büyük şairi Orhan Veli Kanık adını Çankayada sonsuza kadar yaşatacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık