Ordunun Derelerini Yıktı Geçti

Son 30 yılın en büyük sel afetinin yaşandığı Orduda sel dereleri adeta yıktı geçti.

Ordunun Derelerini Yıktı Geçti
  • 09 Ağustos 2018, Perşembe 8:51
Son 30 yılın en büyük sel afetinin yaşandığı Orduda sel dereleri adeta yıktı geçti.
Dün sabah saatlerinde Orduda başlayan sağanak, öğleden sonra afete dönüştü. Ünye başta olmak üzere Fatsa, Perşembe, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde etkili olan yoğun yağış, Ordunun derelerini taşırdı. Samsun-Ordu karayolunda bulunan Cevizdere Irmağındaki köprü yıkılarak Karadeniz ulaşımı tek şeride düştü. Cevizdere Köprüsünün yanı sıra 6 köprü daha sel sularına dayanamayarak yıkıldı.
Fındık üretimi açısından oldukça önemli olan Orduda kurutulmaya bırakılan tonlarca fındık denize aktı. Birçok ev ve iş yeri sular altında kalırken, mevsimlik fındık işçisi olarak Orduya gelen işçiler, kaldıkları yerden tahliye edildi.
Sel felaketinin yaşandığı Orduda selin getirdiği yıkım etkisi sabah saatlerinden itibaren daha net anlaşılmaya başlandı. Birçok hayvan sel sularına kapılarak telef olurken, can kaybının yaşanmadığı selin hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Devlet yetkililerinin de incelemelerde bulunduğu Orduda selden etkilenen vatandaşların mağduriyetinin giderileceği açıklandı.
Sel felaketinin yıkıp geçtiği Orduda bir taraftan hasar tespit çalışmaları yapılırken, bir taraftan da selin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Samsun-Ordu karayolunda Cevizdere Köprüsünün yıkılmasıyla trafik tek şeritten kontrollü olarak veriliyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık