Ordulular, Ordu Günleri İçin Kadıköyde

4-7 Ekim tarihleri arasında Maltepe Etkinlik Alanında “Ordu Burda İstanbulda” sloganı ile gerçekleşecek 8. Ordu Günleri için, Ordulu STKlar fındık dağıtımı ve folklor ekibi eşliğinde Kadıköy Meydanında tanıtım yaptı.

Ordulular, Ordu Günleri İçin Kadıköyde
  • 01 Ekim 2018, Pazartesi 15:04
4-7 Ekim tarihleri arasında Maltepe Etkinlik Alanında “Ordu Burda İstanbulda” sloganı ile gerçekleşecek 8. Ordu Günleri için, Ordulu STKlar fındık dağıtımı ve folklor ekibi eşliğinde Kadıköy Meydanında tanıtım yaptı.
“Ordu Burda İstanbulda” sloganı ile gerçekleşecek 8. Ordu Günleri için Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) öncülüğünde organizasyonda görev alacak STK temsilcileriyle, yapılan kahvaltılı toplantının ardından Ordunun 8. Tanıtım Günleri için hazırlık çalışmaları kapsamında dün tanıtım ve duyuru amacı ile Kadıköye geçti. Kadıköy iskelesinde yürüyüş, folklor ekibi gösterisi, halka 10 bin paket fındık dağıtımı ve basın açıklaması ile son bulan tanıtım renkli görüntülere sahne oldu.

“Yeşille denizi birleştiren nadir vilayetlerden biriyiz”
Ordulular olarak İstanbulda yaklaşık üçüncü büyük nüfusa sahip olduklarını söyleyen Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Celalettin Dervişoğlu “700 bine yakın nüfusumuz var. Federasyon olarak yaklaşık 352 derneğimiz bulunmaktadır. Farklı vilayetlerden insanlara Ordunun değerlerini anlatarak kültürümüzü yaşatmayı hedefliyoruz” dedi. Amaçlarının genç nüfusa Orduyu yaşatmak olduğunu ifade eden Dervişoğlu, “Büyükşehir olduktan sonra 3 yıldızlı otel sayımızı yaklaşık 7ye çıkardık. Yeşille denizi birleştiren nadir vilayetlerden biriyiz. Yapılan bu son tanıtım günlerinde ise hem Yenikapıda hem de Maltepede birincilik elde ettik” diyerek cümlelerini tamamladı.

“Ordu Maltepeye taşınıyor”
Ordunun nüfusunun yaklaşık 1 milyon olduğunu söyleyen Ordu Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Sezer Turan, yaklaşık 1 milyon Ordulunun da İstanbulda olduğunu ifade etti. Turan, “Sloganımızda da olduğu gibi Ordu Burda İstanbulda. Buradan ulaşabildiğimiz herkese diyoruz ki Ordunun lezzetlerini, kültürünü, coğrafyasını, tarihini ve doğal güzelliklerini tanımak ve tanıtmak için Ordu Günlerine bekliyoruz” dedi.
Ordu Dernekler Federasyonu yöneticileri; 4 gün boyunca yerel ve ulusal sanatçıların konserleri, yemek yarışmaları, çocuk tiyatrosu, Ordu Tostu-Ordu Gazozu yeme içme yarışması ve daha birçok renkli etkinliğin yapılacağı, sporcuları, sanatçıları, siyasetçileri, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve halkı buluşturan Ordu Günlerine, Ordunun lezzetlerini tatmak, Orduyu ve Orduluyu tanımak için herkesi davet etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık