On Yılda Yüzde 3 Bin Arttı

Sivasta Nuri Demirağ Hava Limanını kullanan yolcu sayısı yüzde 3 bin arttı.

On Yılda Yüzde 3 Bin Arttı
  • 01 Ekim 2018, Pazartesi 15:47
Sivasta Nuri Demirağ Hava Limanını kullanan yolcu sayısı yüzde 3 bin arttı.
Sivas Valisi Davut Gül, Sivas Nuri Demirağ Havalimanını ziyaret ederek Nuri Demirağ Havalimanı Müdürü Ebubekir Taşsetenden kurumun çalışmaları hakkında brifing aldı. Taşseten, konuşmasında 2006 ile 2017 yılları arasında yolcu sayılarının yüzde 3 bin arttığını belirtti. Taşseten, NATO tarafından askeri amaçlı kullanılmak üzere 1957 yılında inşa edilen havaalanının daha sonra sivil hava trafiğine açıldığını belirtti.
Sivas Nuri Demirağ Havalimanının her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Taşseten, 2006da 286 olan uçak trafiğinin 2018 ağustos ayı ile itibari ile 2 bin 816ya yükseldiğini, yine 2006da 18 bin 716 olan yolcu sayısının 2018 Ağustosta 402 bini geçtiğini belirtti.
Vali Davut Gül ise yaptığı açıklamada, Nuri Demirağ Havalimanı pistinin Türkiyenin en uzun 2. pisti olduğunu ifade edip, “Havalimanı; 3 bin 811 metre uzunluğu 45 metre genişliği ile Şanlıurfa havalimanından sonra ülkemizin şu an için en uzun ikinci pisti. İstanbul 3. Havalimanının pistinin faaliyete girmesi ile birlikte 3. sıraya gerileyecek.”dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık