Oğuzeli Belediyesi Proje Ödülü

Kültürel mirası koruma ve özendirme projelerini teşvik etmek amacıyla 2001 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen yarışmada Oğuzeli Belediyesi “Barak Mimarisi ve Kültürünün Korunması Projesi” ile Proje Ödülüne layık görüldü.

Oğuzeli Belediyesi Proje Ödülü
  • 04 Ekim 2018, Perşembe 12:45
Kültürel mirası koruma ve özendirme projelerini teşvik etmek amacıyla 2001 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen yarışmada Oğuzeli Belediyesi “Barak Mimarisi ve Kültürünün Korunması Projesi” ile Proje Ödülüne layık görüldü.
Yaptığı çalışmalarla ve projeler ile adından sıkça söz ettiren Oğuzeli Belediyesi 62 belediyenin toplamda 123 proje ve uygulama ile katıldığı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında en iyi 8 proje arasında yer alarak büyük bir başarıya daha imza attı.
Ezo geline 2nci ödül
Daha önce Azerbaycanın başkenti Baküde düzenlenen TURKCESS 2018de Türk Dünyası Hizmet Ödülü alan Ezogelin-Barak Kültür Evi ve Kır Kahvesi ProjesiTarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen yarışmada kazandığı başarı ile ödül sayısını ikiye çıkarttı. Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından bu yıl 17. düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında Proje Ödülüne layık görülen Oğuzeli Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Azerbaycanın başkenti Baküde düzenlenen 4. Uluslararası Türk Kültür Coğrafyasında Eğitim ve Sosyal Bilimler Sempozyumu TURKCESS 2018de,Ezo Gelin Projesi ile Türk Kültürünün korunmasına yönelik katkılarından dolayı Türk Dünyası Hizmet ödülünü almıştı.
Türkiye, Özbekistan, Moğolistan, Rusya, Bulgaristan gibi birçok ülkeden 284 araştırmacının katıldığı ve 15 farklı alanda 239 projenin sunulduğu etkinlikte Oğuzeli Belediyesinin Dokuzyol Mahallesinde gerçekleştireceği Ezogelin-Barak Kültür Evi ve Kır Kahvesi projesi Türk kültürünün korunmasına yönelik katkıları nedeniyle Türk Dünyası Hizmet ödülüne layık görülmüştü.
“Meyvesini almaya başladık”
Oğuzeli Belediyesi olarak Türk kültürünün korunmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerinin altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, özveri ile yapılan çalışmaların meyvesini almaya başladıklarını kaydetti. Ezogelin- Barak Kültür Evi ve Kır Kahvesi projesi hakkında bilgi veren Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Bu proje ile kültürümüzü yaşatacağız, gelecek nesillere aktaracağız. Türkiye çapında hatta yurt dışında duyulmuş olan Ezogelin efsanemiz var. Bu efsanemizin adını yaşatmak için Dokuzyol Mahallemizde Kalkınma Bakanlığımız ile birlikte Ezogelin ve Barak kültürüne yakışır bir proje başlattık. Geleneksel ve tarihi bir yapı yapacağız. Bu yapının içinde Ezogelin Müzesi ve Kır Kahvesi olacak. Oğuzelimizin tanıtımında da büyük bir rol üstelenecek olan proje ile önemli bir değerimizi tüm milletimize ve dünyaya tanıtmış olacağız” dedi.
Ödül töreni 15 kasımda
62 belediyeden 123 proje ve uygulamanın katıldığı yarışmada 5 farklı kategoride dereceye giren belediyelere ödülleri, 15 Kasım Perşembe günü Antalyada gerçekleşen YAPEX Restorasyon Fuarında düzenlenecek tören ile verilecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık