Öğrencilerin İpek Yolculuğu

İpek ile ilgili araştırmalar yapan ve proje hazırlığında olan İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfından bir grup öğrenci, Bursada ipek yolculuğuna çıktı.

Öğrencilerin İpek Yolculuğu
  • 10 Temmuz 2018, Salı 15:47
İpek ile ilgili araştırmalar yapan ve proje hazırlığında olan İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfından bir grup öğrenci, Bursada ipek yolculuğuna çıktı.
Misafir öğrencilerin ilk durağı, Mudanyanın Yörükali köyü oldu. Tepme mancınık ile kozadan ipek çekimi uygulamasına dahil olan öğrenciler, 14 asır önce bu işin nasıl yapıldığını hem görerek hem de uygulayarak başka bir yerde kazanamayacakları tecrübe elde etti.
Öğrenciler daha sonra, Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezini ziyaret etti. İpek iplerden ‘işlendikten sonra nasıl halı ve kumaş üretildiği, tasarım ve dokuma aşamaları burada öğrencilere anlatıldı. Ayrıca misafir öğrenciler, Bursanın İpek Yolu üzerindeki önemi ve yıllar önce Koza Handa ipek kozası ticaretinin nasıl yapıldığı hakkında bilgiler aldı.
İstanbuldan gelen grup, ipek dolu verimli bir günün ardından, yaşadıkları tecrübeler ve edindikleri bilgiler için Büyükşehir Belediyesine ve BUSMEKe ‘ipekçilik kültürünün canlandırılıp yaşatılmasına sundukları katkıdan ve bu kültürün gelecek kuşaklara aktarılmasındaki kararlılıklarından dolayı teşekkür etti.
Asırlar boyunca kültürümüzün bir simgesi haline gelmiş olan ipekçiliğin ortadan kaybolma tehlikesiyle yüz yüze kalması karşısında Büyükşehir Belediyesi, ‘Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak projesini başlattı. Bu kapsamda BUSMEK, ipek üretiminin her safhasında yer alarak ipekçiliğin yaşatılmasına ve gelecek kuşakların ipekçilik kültürünü tanımaları ve sevmelerine katkı sağlıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık