Öğrencileri, Hava Harp Okuluyla İlgili Tuğgeneral Karsavuranoğlu Bilgilendirdi

Fırat Üniversitesi (FÜ) öğrencilerini, Malatya 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Selim Karsavuranoğlu Hava Harp Okuluna geçişle ilgili bilgilendirdi.

Öğrencileri, Hava Harp Okuluyla İlgili Tuğgeneral Karsavuranoğlu Bilgilendirdi
  • 23 Ekim 2018, Salı 16:32
Fırat Üniversitesi (FÜ) öğrencilerini, Malatya 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Selim Karsavuranoğlu Hava Harp Okuluna geçişle ilgili bilgilendirdi.
FÜ Bilgisayar, Yazılım, Elektrik- Elektronik Mühendisliği 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik Hava Harp Okulu için bilgilendirme semineri Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Programa Malatya 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Selim Karsavuranoğlu, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Prof. Dr. Halil Hasar, üniversite yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programda, Malatya 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Selim Karsavuranoğlu ile Binbaşı Serkan Karal öğrencilere Hava Harp Okuluna geçiş ve pilotlukla ilgili ekrana yansıtılan sunum eşliğinde bilgi verdi.
Mühendislik ve Teknoloji Fakültesinde yaklaşık 2 bin öğrenciye hitap eden bir seminer olduğunu belirten Fırat Üniversitesi(FÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, “Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu için pilot ihtiyacı var. Ülkemizde ciddi şekilde ihtiyaç duyulan ve tamamen temel mühendislik eğitimini almış olan öğrencilere, general ve ilgili eğitmenler tarafından bilgiler verildi. Özellikle Fırat Üniversitesinin seçilmişi olması bizim için oldukça anlamlı oldu. Ülkesini seven, vatansever insanların ve öğrencilerin seçimi ile ilgili olan bir sınav sistemi var. Ülke olarak daha önceki yıllardan kaynaklı olarak bazı problemlerden dolayı pilot açığı çok fazla sayıdadır. Öğrenciler içerisinde özellikle Bilgisayar, Yazılım Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik bir geçiş programıydı. Fırat Üniversitesi ülkemizin bu açığını kapatmak adına sorumluluğun bilincindedir. Bizden böyle bir program talep edildi, paydaş öğrencileri kendileriyle bir araya getirdik. Güzel ve anlamı bir programdı. Verimli olduğunu düşünüyorum” dedi.
Program sonrası 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Selim Karsavuranoğlu, Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağı da makamında ziyaret etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık