Öğrenciler, Sekada Kağıdın Yolculuğuna Tanık Oldu

İzmit Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM), eğitim gören öğrenciler SEKA Kağıt Merkezinde kağıdın öyküsüne tanıklık ettiler.

Öğrenciler, Sekada Kağıdın Yolculuğuna Tanık Oldu
  • 02 Ekim 2018, Salı 11:36
İzmit Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM), eğitim gören öğrenciler SEKA Kağıt Merkezinde kağıdın öyküsüne tanıklık ettiler.
İzmit Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)in hazırladığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Kocaelinde Sanayi ve Doğanın Kardeşliği projesinin 5inci gün etkinliği Seka Kağıt Müzesinde gerçekleşti. TÜBİTAK destekli ‘4004 Doğa ve Bilim Okulları kapsamında gerçekleştirilen geziye katılan öğrenciler, Büyükşehir tarafından hayata geçirilen Kağıt Müzesinde medeniyetin ve kültürün taşıyıcısı kağıdın, yaşam hikayesini gördü.
BİLSEMin öğrencileri için hazırladığı ve 6 gün süren etkinlikler kapsamında ‘Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm konusu işlendi. Etkinliklerin 5. gününde BİLSEMde eğitim gören özel yetenekli 18 öğrenci ile birlikte çevre ve köy okullarından 18 öğrenci, Seka Kağıt Fabrikası alanında Büyükşehir tarafından kurulan ve Türkiyenin endüstriyel dönüşüm mirasının müzeye dönüştüğü projede hem bilgi sahibi oldu, hem de öğrenirken eğlendi. 36 öğrenci burada günlük hayatın hemen her anında kullanılan kağıdın selülozdan kağıda meydana gelişini yerinde gördü.
Sabah saatlerinde Seka Kağıt Müzesini ilgi ve merakla inceleyen öğrenciler, öğleden sonrada açılan origami, makedo, kağıt hamurundan nesneler ve put put kayık gibi atölyelerde becerilerini gösterdi. Atölyelere Gebze Teknik Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri ve İzmit Bilim Sanat Merkezi öğretmenleri liderlik yaptı. Öğrenciler burada gördüklerini arkadaşlarına ve ailelerine de anlatacaklarını, onları da buraya getireceklerini, kağıdın nasıl oluştuğunu mutlaka onlara da göstermek istediklerini söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık