Nilüferde İnsancıl Köpek Yakalama Eğitimi

Nilüfer Belediyesi tarafından “İnsancıl Köpek Yakalama Eğitimi” düzenlendi.

Nilüferde İnsancıl Köpek Yakalama Eğitimi
  • 27 Haziran 2018, Çarşamba 16:02
Nilüfer Belediyesi tarafından “İnsancıl Köpek Yakalama Eğitimi” düzenlendi.
Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve RSPCA (İngiliz Kraliyet Ailesi Hayvanlara Zulmün Önlenmesi Topluluğu) iş birliğiyle İnsancıl Köpek Yakalama Eğitimi düzenledi. Belediyelerin ilgili müdürlüklerinde görev yapan çalışanlara yönelik düzenlenen eğitime, Nilüfer Belediyesinin yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, Erdek Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Gemlik Belediyesi ve Mudanya Belediyesinden iştirak oldu.
İki gün süren eğitim, Avrupa Birliği tarafından alanında uzman olarak kabul edilen Brian Faulkner tarafından verildi. İlk gün teorik bilgilerin verildiği eğitimin ikinci gününde de katılımcılar, öğrendiklerini uygulama fırsatı buldu.
Dünyada 400 milyondan fazla köpeğin yaşadığını belirten Brian Faulkner, Dünya Sağlık Örgütünün rakamlarına göre bu sayının yüzde 75ini sokak köpeklerinin oluşturduğunu söyledi.
Köpeklerin beden dili hakkında detaylı bilgiler veren Faulkner, yakalama sırasında birçok köpeğin stres ve kaygı yüzünden yaşamını yitirdiğini vurguladı. Bu tür ölümleri, sahipsiz sokak köpeklerini yakalama sırasında oluşabilecek stres ve yaralanma gibi olumsuzlukları en aza indirmek için yardımcı ekipmanlar kullanarak asgarî kuvvet uygulanması gerektiğinin altını çizen Brian Faulkner, yaklaşma, yakalama ve taşımanın da önemine işaret etti.
Uygulamaların yapıldığı eğitimin ikinci günü de, Alaaddinbey Mahallesinde bulunan Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezinde gerçekleşti. Eğitime katılanlar, iki gün boyunca öğrendiklerini uygulayarak, sahipsiz köpekleri, yardımcı ekipmanlar kullanarak zarar vermeden yakaladı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık