Nilüfer Kütüphane Günleri Başlıyor

Nilüfer Belediyesi, Türkiyede bir ilki gerçekleştirerek Nilüfer Kütüphane Günlerini düzenliyor. Sekiz gün boyunca kütüphanelerin içinde “İktidar” alt başlığıyla düzenlenecek söyleşi ve atölyeler herkese açık olacak.

Nilüfer Kütüphane Günleri Başlıyor
  • 12 Eylül 2018, Çarşamba 16:07
Nilüfer Belediyesi, Türkiyede bir ilki gerçekleştirerek Nilüfer Kütüphane Günlerini düzenliyor. Sekiz gün boyunca kütüphanelerin içinde “İktidar” alt başlığıyla düzenlenecek söyleşi ve atölyeler herkese açık olacak.
Kütüphanelerin yalnızca bilginin derlendiği mekânlar değil, merakın beslendiği yaşayan yerler olduğu anlayışıyla on yılı aşkın süredir hizmetlerini sürdüren Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, bu yıl Türkiyede bir ilki gerçekleştirerek Nilüfer Kütüphane Günlerini düzenliyor. 29 Eylül-6 Ekim 2018 tarihleri arasında “İktidar” alt başlığıyla gerçekleştirilecek Nilüfer Kütüphane Günlerinde, kütüphanelerin içinde söyleşi ve atölyeler düzenlenecek. Bu yıl ilki düzenlenecek olan Nilüfer Kütüphane Günlerinde, güncelliğini hiç yitirmeyen “İktidar” kavramı sosyoloji, tarih, edebiyat ve sanat gibi farklı disiplinlerde tartışılacak.
Nilüfer Kütüphane Günleri kapsamındaki söyleşi ve atölyeler, Nilüferin beş ayrı kütüphanesinde düzenlenecek. 29 Eylül Cumartesi 14.00da Misi Yazıevinin açılışı ile başlayacak Kütüphane Günlerinin ilk oturumunda Sema Kaygusuz, “Edebiyat ve İktidar” konusunu ele alacak. Hemen ardından yine Misi Yazıevinde saat 16.00da gerçekleştirilecek oturumda Murat Sevinç ve Nilgün Toker, “Farklı Bir İktidar” başlığıyla Nilüferlilerle buluşacak.
Nilüfer Kütüphane Günlerinin ikinci gününde İsveç Konsolosluğu iş birliğiyle hazırlanan “Burada Çocuk Büyüyor-İsveç Çocuk Edebiyatı Sergisi” açılacak. 30 Eylül Pazar günü saat 14.00de Çocuk Kütüphanesinde açılacak serginin ardından da saat 15.00de Misi Yazıevinde Behiç Ak ve Mehmet Erkurtun katılımı ile “Çocuk Edebiyatında Güç İlişkileri” söyleşisi gerçekleştirilecek.
2 Ekim Salı günü saat 19.00da Akkılıç Kütüphanesinde düzenlenecek olan “Edebiyatta Merkez Taşra İlişkisi” oturumuna Selim Temo, Mesut Varlık ve Bursada yaşayıp üreten yazar, şair ve yayıncılar Nuri Demirci ve Hilmi Haşal Konuk olacak.
3 Ekim Çarşamba günü saat 19.00da Şiir Kütüphanesinde gerçekleştirilecek “Toplumsal Cinsiyet ve İktidar” söyleşisinde toplumsal cinsiyet kimlikleriyle iktidar arasındaki ilişki irdelenecek. Söyleşiye Ahmet Tulgar, Tayfun Atay ve Pelin Buzluk katılacak.
Bursanın tarihsel kimliği ve iktidarla olan ilişkisi de Raif Kaplanoğlu, Yusuf Oğuzoğlu, Burcu Kurt ve Hacı Tonakın konuk olduğu “İktidarın Yamacında Bursa” söyleşisinde konuşulacak. Söyleşi, 4 Ekim Perşembe günü saat 19.00da Akkılıç Kütüphanesinde düzenlenecek.
Son yıllarda çokça tartışılan iktidarın kültür alanına etkileri, 5 Ekim Cuma günü saat 19.00da Şiir Kütüphanesinde düzenlenecek “Kültürel İktidar” söyleşisinde incelenecek. Söyleşiye Yüksel Taşkın, Fırat Yücel, Hidayet Şefkatli Tuksal, Harun Tekin konuk olacak.
Nilüfer Kütüphane Günlerinin son oturumunda ise medya ve iktidar ele alınacak. 6 Ekim Cumartesi günü saat 18.00da Sevilay Çelenk, Özgür Mumcu, Mehveş Evin ve Hakkı Özdalın konuk olacağı söyleşi, Akkılıç Kütüphanesinde gerçekleştirilecek.
Nilüfer Kütüphane Günleri kapsamında birçok atölye de düzenlenecek. Çocuk ve İktidar Atölyesini Füsun Çetinel; İktidar Konulu Bir Romanın Derin Okuması Atölyesini Hakan Akdoğan; Şiir ve İktidar Atölyesini Sevil Şahin Hakverdi; Ergen ve İktidar Atölyesini Psikolog Gizem Ozan Aslan; Kadın ve İktidar Atölyesini de Nilay Yılmaz yürütecek.
Düzenlenen Nilüfer Kütüphane Günlerinin katılımcıları hem bilgi üretiminin bir parçası haline getireceğini hem de yeni ilişkiler kurmak anlamında önemli olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, herkesi iktidar üzerine konuşmaya ve düşünmeye davet etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık