Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Yeni Sezonu Açıyor

Yeni sezonu 3 Ekimde Lorcanın “Kanlı Düğün” oyunu ile açmaya hazırlanan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, sezon boyunca 2si çocuk oyunu toplam 7 oyunla tiyatroseverlerin karşısında olacak. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, iki yılda bir düzenlenen Tiyatro Festivalinin de her yıl düzenleneceğini açıkladı.

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Yeni Sezonu Açıyor
  • 19 Eylül 2018, Çarşamba 13:50
Yeni sezonu 3 Ekimde Lorcanın “Kanlı Düğün” oyunu ile açmaya hazırlanan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, sezon boyunca 2si çocuk oyunu toplam 7 oyunla tiyatroseverlerin karşısında olacak. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, iki yılda bir düzenlenen Tiyatro Festivalinin de her yıl düzenleneceğini açıkladı.
Bu yıl 5nci sezonu ile tiyatroseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, dolu dolu programlarla sanatseverlere tiyatro keyfi yaşatacak. Yeni sezon programı, düzenlenen basın toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı. Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezinde düzenlenen toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Fırat Emiroğlu, Nilüfer Belediyesi Tiyatro Koordinatörü E. Feza Soysal ile Nilüfer Belediyesi Tiyatro Müdürü Barış Ayas katıldı.
5nci sezonu açmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “ 2014 yılında, Dario Fonun ‘Ödenmeyecek Ödemiyoruz oyunu ile yerleşik tiyatromuzu başlattık. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, o günden bu yana düzenli olarak her hafta perde açıyor. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosunun yönetim biçimi Türkiyede örnektir. Demokrasiye inanan ve odak noktasına demokrasiyi alan bir kurum olarak Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosunda da demokratik bir sistem geliştirdik. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosunu, bütün kararların demokratik bir anlayışla ve oy birliği ile alındığı genel kurul yönetiyor. Genel Kurul, yürütmeyi sağlamak maksadıyla bir yönetim kurulu seçiyor ve en yüksek oyu alan iki kişiden biri, iki yıllığına müdür olarak tayin ediliyor. Müdürlük en fazla iki dönem yapılabiliyor ve böylece bütün çalışanlar süreç içerisinde, aynı zamanda yürütmede yer alabiliyor” dedi.
Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosunun yeni sezonda sergileyeceği oyunlar hakkında da bilgi veren Başkan Bozbey, maksatlarının herkesi tiyatronun güzelliğinde buluşturmak olduğunu ifade etti. Bozbey şöyle devam etti:
”Sezon boyunca 2si çocuk oyunu olmak üzere toplam 7 oyunu izleyici ile buluşturacağız. 3 Ekimde, Lorcanın ‘Kanlı Düğün adlı oyunla sezonu açacağız. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Barış Erdenkin yöneteceği oyunun provaları halen devam ediyor. Duayen rejisör Işıl Kasapoğlunun yöneteceği Orhan Kemalin ünlü eseri ‘Murtaza da, 7 Kasımda Nâzım Hikmet Kültürevi sahnesinde Bursalıların beğenisine sunulacak. Prof. Dr. Beliz Güçbilmezin Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu için yazdığı biyografik bir Nâzım Hikmet oyunu olan ‘Beni Bekleme Kaptan, dünya prömiyerini Nilüferde yapacak. Oyun, 8 Mart Perşembe günü Nâzım Hikmet Kültürevi sahnesinde sahnelenecek. Oyunu, Uluç Esen yönetecek.”
Yeni sezon yeni sahne
Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosunun, yeni sezonda Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezinde yeni bir sahnesinin de olacağını açıkladı. Bozbey, “Sahneye, geçen yıl çok genç yaşta hayatını kaybeden, tiyatro dünyasının önemli isimlerinden Ayşe Selenin adını vereceğiz. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncularından Oğuzhan Ayazın yönettiği ‘Markalı Hava isimli oyun 20 Kasım 2018 tarihinden itibaren, Batuhan Pamukçunun yönettiği ‘Titanik Orkestrası da 11 Aralık 2018 tarihinden itibaren pazar günleri bu salonda izlenebilecek” dedi.
Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosunun, çocuklar için de iki oyunla sahnede olacağını ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Pelin Temurun yazdığı Güray Dinçolun yönettiği ‘Yeni Dünya-Bir Uzay Hikâyesi isimli çocuk oyunu, 7 Ekim Pazar günü Konak Kültürevi Serdar Şafak Sahnesinde prömiyer yapacak. İkinci çocuk oyunu ‘Bahçe de 21 Ekim Cumartesi gününde izleyici ile buluşmaya başlayacak. Prof. Dr. Tülin Sağlamın yönettiği Bahçe isimli oyunun yazarı Şamil Yılmaz. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, yeni oyunların yanı sıra geçen sezonun büyük ilgi gören üç oyununu da izleyici ile buluşturmaya devam edecek. Geçen sezon salonları dolduran ‘İki Efendinin Uşağı, ‘Cambazın Cenazesi ve ‘III. Reich da bu yıl sahnelenmeye devam edecek. Böylece bu oyunları kaçıranlar izleme şansı bulacak” şeklinde konuştu.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, basın toplantısında tiyatro meraklılarına bir de müjde verdi. Bozbey, Nilüfer Belediyesinin 2 yılda bir düzenlediği Tiyatro Festivalinin artık her yıl yapılacağını açıkladı. Başkan Mustafa Bozbey, “Bizler bugüne kadar Tiyatro Festivalini iki yılda bir yapıyorduk. Ancak yeni alınan kararla her yıla dönüştürdük. Böylece burada tiyatroseverlere de bu müjdeyi veriyoruz. 8 Mart 2019da dünya prömiyerini yapacağımız ‘Bekle Beni Kaptan oyunu ile 2019 Tiyatro Festivalini açacağız” dedi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 3 Ekimde Lorcanın “Kanlı Düğün” adlı oyunuyla başlayacak yeni sezonda her yaştan sanatseveri tiyatroda buluşmaya davet etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık