Niğde Belediyesinden Çocuklara Trafik Eğtimi Pisti

Niğdenin çehresini değiştirecek üç mahalleyi kapsayan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesinin içerisinde yer alan Trafik Eğitim Pisti tamamlanmak üzere.

Niğde Belediyesinden Çocuklara Trafik Eğtimi Pisti
  • 24 Eylül 2018, Pazartesi 15:05
Niğdenin çehresini değiştirecek üç mahalleyi kapsayan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesinin içerisinde yer alan Trafik Eğitim Pisti tamamlanmak üzere.
Öğrencilerin erken yaşlarda trafik eğitimi alması, trafik kurallarına yönelik duyarlılık ve farkındalık kazanmaları amacıyla gerçekleştirilen proje 5000 metrekare alan içerisinde faaliyet gösterecek.
Trafik eğitim pistinden 6-14 yaş arası çocuklar faydalanacak. Pistin yanında bulunan Gençlik Merkezinde trafik eğitiminde teorik ders alınması için 2 adet sınıf, internet salonu, fitness salonu, sinema ve toplantı salonu, lavabo, duş, mescit, idari bina ve kantin yer alıyor.
Çocukların eğlenmeleri kadar öğrenmelerini de hedeflediklerini söyleyen Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Bu kalıcı hizmet ile birlikte çocuklarımıza temel trafik eğitimi vermeyi amaçlıyoruz. Gelecek nesillerin kentsel ve sosyal yaşantı içinde karşı karşıya kalacakları durumları küçük yaşlarda tecrübe etmeleri ve eğitim almaları için farklı uygulama alanları üretiyoruz. Bu projemizde bunlardan biri. Bu alanda biz minyatür bir kent tasarladık. Çocuklarımızın alacakları eğitim ile kendi güvenlikleri açısından oldukça verimli olacak, proje kapsamında öğrencilerin uygulamalı olarak trafik bilincini geliştirip, yaya, araç trafiği ve kazalara karşı uygulamalar yaparak, günlük hayattaki becerilerini artırmalarını sağlanmış olacağız. Bu tesise çocukları ile birlikte gelen anne ve babaların keyifli zaman geçirmeleri içinde gerekli düzenlemeleri yaptık. Pistin içinde çeşitli kısımlarında yeşil alanlar, kamelyalar ve seyir kulesi yer alıyor. Trafik eğitim pistimiz ilimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık