Nevşehirde Asansör Denetimleri Devam Ediyor

Nevşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan bina asansörleri, Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği kapsamında denetleniyor.

Nevşehirde Asansör Denetimleri Devam Ediyor
  • 01 Ekim 2018, Pazartesi 15:45
Nevşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan bina asansörleri, Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği kapsamında denetleniyor.
Nevşehir Belediyesi sınırları içerisindeki asansörlerin kontrolünden sorumlu olan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yetkililerinin yaptığı periyodik kontrollerde, tüm uyarılara karşın asansör kontrolleri yaptırılmayan binaların asansörleri, 5393 Sayılı Belediye Kanunun 15. Maddesinin 1. Fıkrası S bendi gereğince, Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürleniyor.
Nevşehir Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında yapılan protokol gereği, belediye sınırları içerisindeki asansörlerin yıllık kontrollerinin yapılması için TSEnin yetkilendirilmesinin ardından düzenli bir şekilde periyodik kontroller yapılıyor. Gerçekleştirilen muayene işlemlerinin ardından, standartlara uygun asansörlere Yeşil Etiket yapıştırılarak söz konusu asansörün güvenli bir şekilde kullanılabileceği belirtiliyor.
Nevşehir Belediyesi sınırları içerisindeki asansör bulunan binalarda yapılan kontrollerde asansörlerin arızalarının giderilmesi ve bakımlarının düzenli bir şekilde yapılması gerektiği konusunda bina yöneticileri bilgilendiriliyor.
Söz konusu uyarılara rağmen herhangi bir işlemin gerçekleştirilmediği binalardaki asansörler ise can ve mal güvenliği açısından taşıyacağı risk nedeniyle, TSE uzmanlarının Nevşehir Belediyesine sunmuş olduğu raporlara istinaden, Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek asansörlerin çalışmasına izin verilmiyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık