Nevşehir Belediye Başkanı Seçen, Şanlıurfada Tkb Toplantısına Katıldı

Şanlıurfada düzenlenen Tarihi Kentler Birliği (TKB) toplantısına katılan Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, tarihi, coğrafyası ve kültürüyle Türkiyenin zenginliklerinin anlatmakla mümkün olmadığını söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Seçen, Şanlıurfada Tkb Toplantısına Katıldı
  • 22 Eylül 2018, Cumartesi 13:51
Şanlıurfada düzenlenen Tarihi Kentler Birliği (TKB) toplantısına katılan Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, tarihi, coğrafyası ve kültürüyle Türkiyenin zenginliklerinin anlatmakla mümkün olmadığını söyledi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde başlayan Tarihi Kentler Birliği (TKB) toplantısının ikinci bölümü, özel bir mekanda Türkiyenin dört bir yanından belediye başkanlarının katılımı ile devam etti. Büyükşehir, şehir, ilçe ve belde belediye başkanlarının yoğun katılım gösterdiği TKB Şanlıurfa buluşmasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, davetlileri selamlayan bir konuşma yaptı. Çiftçi, selamlama konuşmasının ardından Şanlıurfanın tarihi, turistik ve kültürel değerlerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
Toplantı sonunda yaptığı açıklamada, Türkiyenin tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerine vurgu yapan Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, şöyle konuştu:
“Tarihi Kentler Birliği toplantısı, kadim şehir Şanlıurfada düzenleniyor. Bu vesileyle Kapadokyadan Nevşehirden selamlar getirdim. Tarihi, coğrafyası ve kültürüyle o kadar zengin bir ülkeye sahibiz ki bunu anlatmak mümkün değil. Bugün bizzat burada Şanlıurfada Tarihi Kentler Birliği toplantısıyla beraber yerinde gezerek, tarihimizi, kültürümüzü bizzat burada mürşide edeceğiz. O kadar çok zenginliğimiz var ki, sadece bunu Kapadokya bölgesiyle, sadece Şanlıurfa bölgesiyle değil. Türkiye zenginlikleriyle bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Hiç ayrımız, gayrımız yoktur. Bu büyük mozaiği biz dünyaya ne kadar tanıtabiliriz. Bu tanıtımı ne kadar güzel yapabiliriz, bunun gayreti içerisindeyiz. Nevşehir Belediye Başkanı olarak ben de Şanlıurfada bu tarihi zenginlikleri yerinde görmek için geldim. İtiraf ediyorum 20 yıldır Şanlıurfaya gelemiyordum. Şanlıurfa gerçekten çok değişmiş. Emeği geçen belediye başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Şanlıurfayı ben çok farklı gördüm. Şanlıurfadaki gezilerimiz devam edecek. İnanıyorum çok farklı bir gezi olacaktır. Bu vesileyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve heyetine teşekkür ediyorum.”
TKB Şanlıurfa buluşmasında üyeler, gün içerisinde çeşitli ören yerlerini gezerek, etkinliklerini sürdürecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık