Nato Tatbikatı İsveç Ve Danimarkada Trafiği Felç Etti

25 Ekimde Norveçte başlayacak olan NATOnun Trident Juncture 2018 askeri tatbikatına katılacak olan ülkelerin askerleri ile askeri teçhizatlarının nakliyesi Danimarka ve İsveç trafiğini felç etti.

Nato Tatbikatı İsveç Ve Danimarkada Trafiği Felç Etti
  • 06 Ekim 2018, Cumartesi 22:26
25 Ekimde Norveçte başlayacak olan NATOnun Trident Juncture 2018 askeri tatbikatına katılacak olan ülkelerin askerleri ile askeri teçhizatlarının nakliyesi Danimarka ve İsveç trafiğini felç etti.
25 Ekimde Norveçte başlayacak olan NATOnun Trident Juncture 2018 askeri tatbikatına katılacak olan 31 ülkeden yaklaşık 45 bin asker, 150 uçak, 60 gemi ile 10 binden fazla zırhlı aracın geçişleri Danimarka ve İsveç üzerinden başladı. Geçişlerin başlamasının ardından Danimarkanın Jutland Adasından Zelanda burdan da İsveçe giden otoyol ağını kullanan NATO birlikleri için güzergâh üzerinde alınan güvenlik önlemleri nedeni ile trafik felç oldu.
Farklı ülkelerden yola çıkarak Almanya üzerinden gelen ağır askeri vasıtalar, NATO tatbikatına katılmak üzere önce Danimarkadan İsveçe geçiyor daha sonra ise Norveçe doğru ilerliyor.

Tatbikat İskandinavya ağırlıklı
Tatbikat, kısmen Kuzey Atlantik ile Baltık Denizinin çevresindeki bölgeler, İzlanda, Finlandiya ve İsveçin hava sahası dâhil olmak üzere ana saha olarak Norveçte gerçekleşecek. 45 bin askerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan tatbikat NATOnun bu zamana kadar en büyük tatbikatı olarak değerlendiriliyor.

Tatbikat sadece savunma amaçlı
NATO yetkilileri müttefik Norveçin egemenlik haklarının ihlal edilmesine karşı NATO birliklerinin buna askeri açıdan nasıl tepki vereceklerine dair bir alıştırmanın yapılacağını belirtti. 7 Kasıma kadar sürecek olan tatbikatta 5. Madde olarak bilinen ve uygulanacak olan senaryo ise, olası bir NATO müttefikine dış güçler tarafından gerçekleştirilecek olan bir saldırıda nasıl müdahale edileceği.

Basına tatbikat ile ilgi açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tatbikatı sadece savunma amaçlı olarak tanımladı. Stoltenberg, ”NATO bu tatbikatla doğru birlikleri zamanında, doğru yere nakletme kapasitesini denetime tabi tutacak” ifadelerini kullandı.

Rusya hedef düşman!
Yapılan açıklamalarda Rusyanın geçen ay 300 bin asker ile dev bir tatbikat yaptığını duyurması üzerine NATOnun gerçekleştirilecek tatbikatın Rusya ile yaşanacak olası bir askeri soruna odaklanacağını belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından açıklama
Rusya yönetimi, NATOnun tüm bu hazırlıklarının dostane bir yaklaşım sergilemediğini duyururken, ileride olası bir tehdit durumuna yönelik gereken önlemleri alacaklarını duyurdu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık