Nasreddin Hoca Anma Günleri Başlıyor

Konyanın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca Anma Günleri 23-26 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Nasreddin Hoca Anma Günleri Başlıyor
  • 22 Ekim 2018, Pazartesi 11:11

Konyanın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca Anma Günleri 23-26 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Nasreddin Hocayı anmak, onu gelecek nesillere daha iyi aktarmak, Nasreddin Hocanın bilge kişiliğini, ulemalığını anlatabilmek ve onu tüm dünyaya daha iyi tanıtabilmek amacıyla düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri başlıyor. Bu yılki etkinliklerde 2. Ulusal, İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması” Bölge Finalleri ile Türkiye Finalide yapılacak.
Nasreddin Hoca için yılda iki etkinlik yaptıklarının altını çizen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Her yıl 5-10 Temmuz tarihleri arasında yaptığımız Nasreddin Hoca Şenliğimize ilave olarak 2016 yılından itibaren Ekim ayında Nasreddin Hoca Anma Günleri programları düzenlemeye başladık. Devrinin önde gelen ulemasından dersler almış, müderrislik ve kadılık gibi makamlarda bulunmuş olan Nasreddin Hocamız; mütevazi yaşantısıyla halkın adeta dili, gözü, kulağı olmuştur. Toplumda gördüğü yanlışlıkları ve aksaklıkları nükteli bir üslupla eleştirmiş, incitmeden ve rencide etmeden dile getirmiştir. Nasreddin Hocamızın torunları olarak bizler çok sevdiğimiz Hocamızı yaşatmak ve anmak için onun adına Nasreddin Hoca Anma Günleri adı altında etkinlikler yapıyoruz” dedi.
Başkan Akkaya, Nasreddin Hoca Anma Günleri kapsamında kültürel ve dini motiflerden oluşan bir program icra edileceğini belirterek; konferans, mevlit, hatim duası, fıkra canlandırması, sıra yarenleri gösterisi gibi etkinliklerin yer alacağını söyledi. Akşehir Nasreddin Hoca Anma Günleri kapsamında Nasreddin Hocanın mesajlarını vermeye gayret edeceklerini, etkinliklerin Nasreddin Hocanın ve Akşehirin tanınmasına katkı sağlamasını dilediklerini söyleyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya “Vefatının 734. Yılında Nasreddin Hocamızı rahmetle anıyor, etkinlerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık