Myp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz: Cumhurbaşkanı, İdam İçin Parlamentoyu Beklememeli

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Cumhurbaşkanı, idam için parlamentoyu beklememeli. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Cumhurbaşkanı idam kararı da alabilir dedi.

Myp Lideri  Ahmet Reyiz Yılmaz: Cumhurbaşkanı, İdam İçin Parlamentoyu Beklememeli
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 11:23
MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Cumhurbaşkanı, idam için parlamentoyu beklememeli. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Cumhurbaşkanı idam kararı da alabilir dedi.
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, idam konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Ahmet Reyiz Yılmaz, Cumhurbaşkanı, idam için parlamentoyu beklememeli. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Cumhurbaşkanı idam kararı da alabilir. En temel konularda KHK yayınlayan Cumhurbaşkanı, Meclisi beklemeden iradesini ortaya koyabilir. Kendi görüşü bu konuda sabit ve samimi olduğunu daha radikal bir kararla gösterebilir dedi.
MYP Lideri Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: Cumhurbaşkanımız Meclise her seferinde idam konusunda neden gönderme yapıyor. Halbuki bu göndermeler eski sistem alışkanlığıdır. Yeni sistemde hem KHK yetkisi Cumhurbaşkanında hem de genel başkan olarak parti gurubuna talimat verme yetkisi bizzat kendisindedir. Sanırım idam konusunda yapılması gereken ya genel başkan olarak kabineye talimat ya da KHK yetkilerinden birini kullanması kendi isteği de olan idam cezasını geri getirme konusunda yeterli olacaktır. Bu karar aynı zamanda Amerika modeli başkanlığa geçiş açısından da önemli bir adım olacaktır.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık