Mutlu Ve Huzurlu Yuvanın Yolu Samimiyetten Geçer

Kütahyanın Hisarcık ilçesinde “Bilinçli Aile, İdeal Gençlik” konulu konferansta konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan mutlu ve huzurlu yuvanın yolunun samimiyetten geçtiğini ifade etti.

Mutlu Ve Huzurlu Yuvanın Yolu Samimiyetten Geçer
  • 18 Ekim 2018, Perşembe 11:34
Kütahyanın Hisarcık ilçesinde “Bilinçli Aile, İdeal Gençlik” konulu konferansta konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan mutlu ve huzurlu yuvanın yolunun samimiyetten geçtiğini ifade etti.
Mesleki Yüksek Öğrenimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ile Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilciliğinin Belediye Düğün Salonunda düzenlediği Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhanın konuşmacı olarak katıldığı “Bilinçli Aile, İdeal Gençlik” konulu konferansa halk yoğun ilgi gösterdi.
Konferansta konuşan Sıtkı Aslanhan, mutlu ve huzurlu yuvanın yolunun samimiyetten geçtiğini söyledi. “Maalesef biz bugün samimiyetimizi kaybetmiş durumdayız” diyen Aslanhan, eşlerin birbirine, anne babanın çocuğuna, çocukların anne babaya karşı samimi olmadığını kaydetti.
İslamda 120-130 tane yasak ve haram olduğuna vurgu yapan Aslanhan,” Domuz eti yemek 90. Sırada, gıybet ikinci sırada. Birinci sırada ise adam öldürmek vardır. İslamda en büyük günah bir insanın canına kıymaktır. Gıybet ölü kardeşinin etini yemekle eşdeğerde tutulduğu için ikinci sıraya konmuştur. Bugün bizler domuz kelimesini ağzımıza almıyoruz, ama her gün gıybet etmeye, dedikodu etmeye, suizan etmeye, birbirimizi arkadan çekiştirmeye, birbirimizin kuyusunu kazmaya devam ediyoruz. Allah muhafaza domuz eti yesem ne olur? Maddi, manevi benden başka kimseye zararı yok. Ama gıybet öyle bir şey mi? Gıybet toplumsal bir günahtır. Bir yuvayı yıkar, Hisarcıkı karıştırır, Kütahyayı birbirine düşürür. Niye bugün biz bu haldeyiz? Birlik beraberliğimizi sağlayan temel değerler tek tek elimizden alındı. Allahın bu ümmete, Müslümanlara, insanlara bahşettiği iki tane çok önemli bayramımız var. Biri Ramazan, diğeri Kurban Bayramı, bu iki bayramın temel özelliği Müslümanların birliği, beraberliği, sevgisi dostluğu, akraba ziyareti için. Ama Türkiyede bayram diye bir şey kaldı mı? Kimse kusura bakmasın, Türkiyede bayram, eşittir tatil. Herkes şimdiden bayram kaç gün tatil olacak diye 2019 takvimine bakıyor. Yakında kurban diye bir kavram kalmayacak” diye konuştu.
Programın sonunda konuşmacı Sıtkı Aslanhana Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Mesleki Yüksek Öğrenimi Destekleme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Var ve Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Mehmet Ali Özdemir tarafından plaket takdim edildi.
Programda Yazar Sıtkı Aslanhan kitaplarını imzaladı. (MA-EFE)

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık