Mustafa Sarıgülden Kocatepeye Ziyaret

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 30 Ağustos Zafer Bayramının yıldönümünde, Büyük Taarruzun başladığı Afyon Kocatepeyi ziyaret etti.

Mustafa Sarıgülden Kocatepeye Ziyaret
  • 29 Ağustos 2018, Çarşamba 17:19
Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 30 Ağustos Zafer Bayramının yıldönümünde, Büyük Taarruzun başladığı Afyon Kocatepeyi ziyaret etti.
Mustafa Kemal Atatürkün 26 Ağustos 1922de Büyük Taarruz emrini verdiği Kocatepede açıklamalarda bulunan Mustafa Sarıgül, vatandaşlara çocuklarını Kocatepeye getirmeleri çağrısında bulundu. Sarıgül, Burası ulusal Kurtuluş Savaşımızın zaferle taçlandırıldığı yerdir. İşgalci emperyalistlerin Anadolu topraklarından temizlendiği yerdir. Bu ülkenin değerini anlamaları için, çocuklarınızı Kocatepe ruhuyla yetiştirin. 96 yıl önce burada büyük bir hazırlık vardı. Bugün mutluysak özgürsek bayrağımız göklerde güzel bir şekilde dalgalanıyorsa 96 yıl önce bugün bu saatlerde Mustafa Kemal Atatürkümüzün vermiş olduğu karara borçluyuz. Ordular ilk hedefiniz Akdeniz ileri. Atamız ya istiklal ya ölüm dedi, o istikbal bizim şu anda istikbalimiz oldu. Bütün çocuklarımızı evlatlarımızı torunlarımızı Kocatepeye getirmeliyiz. Kocatepe ruhu yaşamalı Kocatepe ruhu örfümüz, adetimiz. Kocatepe ruhu bizim Cumhuriyetimiz, demokrasimiz. Kocatepe ruhu inançlara saygılı laikliğimizin temel güvencesi ama tarih tarihe mal olmalı Atatürk ve arkadaşlarının burada vermiş olduğu mücadele asla unutulmamalı. O gün bu mücadele verilmemiş olsaydı, o gün bu mücadele olmamış olsaydı bugün bu topraklarımızda özgür bir şekilde yaşama imkanımız yoktu. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bir kez daha saygıyla rahmetle minnetle hasretle anıyorum mekanları cennet olsun. Yıllar önce Şişlili yurttaşlarım ile buraya gelmiştik. Yıllar önce Şişlili binlerce yurttaşımı gece sabaha kadar Kocatepede o anı yaşamıştık. İnşallah ileride tekrar Şişlili yurttaşımla ve binlerce yurttaşımla o geceyi burada bir kez daha yaşamayı çok arzu ediyorum. Bugün yıllar önce verilen mücadelenin önemli bir noktasındayız dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık