Muşta “Çiftlik Danışmanlık Sistemi Bölgesel Eğitimi” Başladı

Türkiyede Çiftlik Danışmanlık Sisteminin kurulmasına ilişkin teknik yardım projesi kapsamında Muşta bölge illerinin katılımıyla “Çiftlik Danışmanlık Sistemi Bölgesel Eğitimi” verilmeye başlandı.

Muşta “Çiftlik Danışmanlık Sistemi Bölgesel Eğitimi” Başladı
  • 24 Eylül 2018, Pazartesi 11:06
Türkiyede Çiftlik Danışmanlık Sisteminin kurulmasına ilişkin teknik yardım projesi kapsamında Muşta bölge illerinin katılımıyla “Çiftlik Danışmanlık Sistemi Bölgesel Eğitimi” verilmeye başlandı.
Muşta Tarım ve Orman Bakanlığı ile Avrupa Birliği temsilcileri tarafından Muş, Van, Bitlis ve Bingöl illerinin teknik personel ve çiftçilerinin katılımıyla “Çiftlik Danışmanlık Sisteminin” kurulmasına ilişkin teknik yardım projesi kapsamında “Çiftlik Danışmanlık Sistemi Bölgesel Eğitimi” verilmeye başlandı. 24-28 Eylül tarihleri arasında bölgede 4 ilde düzenlenecek olan ve ilk ayağı Muşta başlatılan eğitime Bitlis, Bingöl ve Vandan üretici, tarım danışmanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Avrupa Birliği ile Türkiyenin ortaklaşa finanse ettiği, Hazine ve Maliye Bakanlığı Finans ve İhale Biriminin sözleşme makamı olarak yer aldığı projenin, İtalyan Eurecna firmasının liderliğinde Belçikalı Agrer ve Türk danışmanlık şirketi Eduser ortaklığında kurulan konsorsiyum tarafından yürütüldüğü kaydedildi.
Muştaki bir otelin konferans salonunda başlayan ve 4 gün sürecek olan Çiftlik Danışmanlık Sistemi Bölgesel Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Entegre İdare ve Kontrol Sistemi Daire Başkanı ve proje koordinatörü Cemre Bahar Özcanlı, “Muş ilindeki bölgesel toplantı ile başlayacak olan bilgilendirme programımız, 11 farklı bölgede yapılacak olan toplantılarla tamamlanacak ve böylelikle 600 kişinin konu ile ilgili olarak bilgilendirilmesi sağlanacaktır. Biliyorsunuz ki tarımda sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için tarım alanlarının korunması ve uygun kullanılması önem kazanmaktadır. Bu sebeple de ABde çevre, toplum, hayvan sağlığı ve hayvan refahı konularına ilişkin bazı temel kural ve şartlar oluşturulmuş, bu kuralların bizde de geçerlilik kazanması için çalışmalar sürdürülmektedir. Ülkemizde hâlihazırda bir danışmanlık sistemi mevcuttur. Bu kapsamda, çiftçilerimizin de bu kurallardan haberdar olabilmeleri ve bu kuralları yerine getirebilmeleri amacıyla danışmanlık sistemimizin güçlendirilmesi gerekmektedir” dedi.
Yapılan açılış konuşmaları sonrasında eğitimler devam etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık