Muratpaşa Belediyesi, Güzelolukta Parkları 2Ye Katladı

Muratpaşa Belediyesi, 2 yılda sahip olduğu park genişliğini 2 katına çıkardığı Güzelolukta, mahallenin en büyük yeşil alanı Senatör Reşat Oğuz Parkına basketbol sahası da yaptı.

Muratpaşa Belediyesi, Güzelolukta Parkları  2Ye Katladı
  • 07 Ekim 2018, Pazar 10:18
Muratpaşa Belediyesi, 2 yılda sahip olduğu park genişliğini 2 katına çıkardığı Güzelolukta, mahallenin en büyük yeşil alanı Senatör Reşat Oğuz Parkına basketbol sahası da yaptı.
Muratpaşa Belediyesi, TUİKin son verilerine göre 8 bin 547 nüfusa sahip Güzeloluk Mahallesinde son 2 yılda yaptığı çalışmalarla aktif kullanılan yeşil alan büyüklüğünün 2 katına çıkardı. 9 bin 300 metrekare genişliğe sahip Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu ve 13 bin metrekare büyüklüğündeki Senatör Reşat Oğuz parklarıyla mahallenin sahip olduğu parklarını genişliği 43 bin 952 metrekareye ulaştı.
Üç parkında fitness grupları, 4 parkında basketbol sahası ve Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu Parkında futbol sahasının bulunduğu mahalleye bir yeni saha daha kazandırıldı. Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Senatör Reşat Oğuz Parkına basketbol sahası yapımını tamamladı.
Reşat Oğuz kimdir?
Yalı Caddesi ve 1890 Sokak kesişiminde yer alan parka Senatör Reşat Oğuz adı, Muratpaşa Belediyesinin Nisan 2016 meclis toplantısında oy birliğiyle verildi. 1910 Antalya doğumlu olan Oğuz, Antalya Lisesi ve ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Antalya Lisesinde edebiyat öğretmenliği ve müdür yardımcılığı görevlerinde de bulunan Oğuz, , Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişliği ve Başmüfettişliği, Bağdat Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği, Din Eğitimi Genel Müdürlüğü, Türk Dil Kurumu Üyeliği görevleri yaptı. 14 Ekim 1973 - 14 Ekim 1979 tarihleri arasında Cumhuriyet Senatosu Antalya üyeliği yapan Oğuz, 1 Nisan 1987de hayata veda etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık