Muhtarlardan Fetih Müzesine Ziyaret

Osmangazi Belediyesinin vizyon projelerinden Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesini ziyaret eden merkez ilçelerdeki mahallelerin muhtarları, dev yapıyı büyük bir hayranlıkla inceledi.

Muhtarlardan Fetih Müzesine Ziyaret
  • 26 Ekim 2018, Cuma 11:58
Osmangazi Belediyesinin vizyon projelerinden Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesini ziyaret eden merkez ilçelerdeki mahallelerin muhtarları, dev yapıyı büyük bir hayranlıkla inceledi.
Bursanın fethinin 3 boyutlu anlatıldığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olarak kısa sürede yurt içi ve yurt dışında ilgi odağı olmayı başardı. Açılış öncesi tanıtım gezilerinin sürdüğü müzeyi, Osmangazinin yanı sıra Yıldırım ve Nilüfer ilçesindeki mahallelerin muhtarları da ziyaret etti. Ekolojik mimarlık anlayışı ve enerji verimliliği ile yeşil bina özelliğine sahip olan müzede ilk olarak Osmanlı Devletinin önemli olaylarının resmedildiği 16 büyük tabloyu inceleyen mahalle muhtarları, geleneksel çiniler, kütüphane, konferans salonları ve 1000 kişi seyirci kapasiteli amfi hakkında da bilgiler aldı. Fetih Müzesinin hem mimari hem de tarihi ve kültürel açıdan Bursanın yüz akı bir proje olduğunu ifade eden mahalle muhtarları, dev kubbeye çıktıklarında ise hayranlıklarını gizleyemedi.
Kubbeye çıktıklarında büyük şaşkınlık yaşadıklarını ifade eden Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı İdris Aydın, “İlk girdiğimizde normal olarak karşıladığımız müzenin kubbe kısmına çıktığımızda büyülendik. Bu muhteşem eseri Bursaya kazandıran Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündara teşekkür ediyorum” dedi.
Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer de gezi sonrasında yaptığı değerlendirmede Fetih Müzesi ile adeta 692 yıl öncesinin Bursasına gittiklerini belirterek, “Hem proje anlamında hem de imalat esnasında büyük emek verilmiş bu müze, Osmangazi Belediyesinin ustalık eseri bir çalışma olmuş. Çiziminden, son uygulamasına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesin bu eseri dostlarına, çocuklarına göstermesini arzu ediyor, Başkanımız Mustafa Dündarı yürekten tebrik ediyorum” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık