Muhtarlar İlkadımda Buluştu

Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından düzenlenen ve ev sahipliğini İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tokun üstlendiği programda merkez ilçelerin muhtarları bir araya geldi.

Muhtarlar İlkadımda Buluştu
  • 20 Ekim 2018, Cumartesi 14:33
Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından düzenlenen ve ev sahipliğini İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tokun üstlendiği programda merkez ilçelerin muhtarları bir araya geldi.
19 Ekim Muhtarlar Gününü nedeniyle Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından organize edilen ve ev sahipliğini İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok üstlendiği etkinlikte merkez ilçelerin muhtarları konuk edildi.

Öztürkten teşekkür
Tüm muhtarlar adına kadın muhtarlara verilen çiçeklerin ardından konuşma yapan Samsun İli Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın biz muhtarlara verdiği değerle başlayan bu yeni süreçte 4 yıldır bugünü Muhtarlar Günü olarak kutluyoruz. İki yıldır da Valimiz Osman Kaymakın düzenlediği buluşmada İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tokun konuğu olarak bir araya geliyoruz. Bu anlamlı buluşmada emeği geçen herkese tüm muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ederim” dedi.

“Muhtarlarımız çok değerli”
Ardından söz alan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, muhtarların yerel yönetimlerde en önemli paydaşlardan olduğunu vurgularken, Muhtar ve muhtarlık bizim geleneklerimizde çok önemli bir yere sahiptir. Yaptığımız çalışmalar ve hizmetlerin en ücra köşelere ulaşmasında en büyük yardımcımız muhtarlarımızdır. Mahalle sakinlerimizin taleplerini ve mahallelerimizin ihtiyaçlarını en doğru şekilde muhtarlarımızla istişarelerimizle belirliyoruz. Hizmetlerimizi en büyük paydaşı muhtarlarımız bizim için çok değerli. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğanın muhtarlarımızla armağan ettiği bu güzel günü en içten duygularımla kutluyorum şeklinde konuştu.

“Projelerden önce muhtarlar haberdar olmalı”
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, “Muhtarlarımız yerel yönetimlerde büyük bir paya sahipleri. Bu nedenle özellikle belediyelerce yapılacak hizmetlerde muhtarlar bilgilendirilmeli ve istişareli bir şekilde çalışmalar yürütülmelidir. Yapılacak projelerden önce muhtarlar haberdar edilmeli ve tam tersinde de gerçekleşmemiş bir çalışma hakkında da nedeni ile ilgili muhtarlara bilgi verilmesi önemlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu iletişimin devamı için muhtarlık işleri daire başkanlığımız muhtarlarımızla 7/24 iletişim halindedir diye konuştu.

Kaymak: “İhtiyaçları en iyi muhtarlar bilir
Samsun Valisi Osman Kaymak ise, “Muhtarlık sorumluluk sınırları içerisinde ihtiyaçları en iyi bilen, vatandaşla en yakın ilişki kuran ve diğer kurumlarla vatandaş arasında köprüyü oluşturan önemli bir müessesedir. Bu bağlamda hizmetlerin vatandaşa daha iyi ve hızlı ulaşabilmesi adına özellikle belediye başkanlarımızdan ricamız muhtarlarımızla daha yakın ilişkiler kurmalarıdır. Böylelikle hizmetlerin daha hızlı sonuca ulaşacağına inanıyorum. Bu akşam davetimize kırmayarak bizlerle bir araya gelen muhtarlarımıza teşekkür eder tüm muhtarlarımıza 19 Ekim muhtarlar gününü kutlarım” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, emekli olan İlkadım Belediyesi Muhtarlık İşleri Kurucu Müdürü Zeki Sarıibrahimoğlu teşekkür plaketini İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tokun elinden alırken tüm katılımcılar gecenin anlamına binaen hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ihlamur Cafe ve Restaurantta gerçekleşen buluşmaya Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Tütüncü, İlkadım Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Gökmen Şahin ve merkez ilçelerin muhtarları katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık