Mtbden Destek Açıklaması

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, dolar ile ilgili yaptığı açıklamada, “Biz iş dünyası olarak her zaman hükümetimizin de, devletimizin de, siyasi iradenin de yanındayız” dedi.

Mtbden Destek Açıklaması
  • 13 Ağustos 2018, Pazartesi 15:43
Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, dolar ile ilgili yaptığı açıklamada, “Biz iş dünyası olarak her zaman hükümetimizin de, devletimizin de, siyasi iradenin de yanındayız” dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcana hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, MTB hakkında bilgi vererek, “Bildiğiniz gibi odalar ve borsalar birliği Türkiyedeki orta ölçekli ekonomik anlamda bütün şehirlerdeki ekonominin en önemli dinamiklerinden bir tanesi. Biz de MTB olarak 5 bin metre kare akreditasyonu yapılmış bir binada şuanda yaklaşık 750 tane üyemize hizmet veriyoruz. 7 tane hizmet grubumuz var. Bu meslek gruplarından en önemlisi bildiğiniz gibi Malatyanın en önemli ekonomik gelirlerinden olan birisi kayısı bunun haricinde de kayısının gerisinde canlı hayvan ve kırmızı et ile ilgili önemli faaliyetlerde bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
Kayısıdaki son durum hakkında bilgi veren Özcan, “Hasat dönemimiz bitti. En son rakımı 1500 olan bölgelerde dalda kayısı 2 3 gün önce sonuçlandı. Bununla beraber ürünler depolara çekildikten sonra satışlar başladı. Şuanda satışlarımız iyi noktada çiftçi geçen yıl üretim maliyetlerin biraz daha gerisinde bir satış ile karşı karşıya kaldı çünkü geçen yıl rekoltemiz çok yüksekti. Şuanda ürünlerimizin fiyatları 10 lira bandının üstünde. Yani üründe kalite artınca fiyatlar da artıyor. İhracatımız normal tahmin ettiğimiz rakamların bandında devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Türkiyeye yönelik ekonomik baskılar yapıldığını aktaran Özcan, “Biliyorsunuz son haftalarda Türkiye ekonomi ile ilgili bir manipülasyon ile karşı karşıya şuanda. Bu nedenle biz iş dünyası olarak her zaman hükümetimizin de, devletimizin de, siyasi iradenin de yanındayız. Türkiye bu gibi krizler ile çok karşılaştı. Bundan sonra da karşılaşmaya devam edecek. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu krizi de inşallah önümüzdeki günlerde Türkiye ekonomik olarak normalleşince atlatacağız. Kayısı ihracatçılarının tamamı da bu krizde ülkemizin en az yara ve hasar ile çıkacağı şekilde pozisyon alıyor. İnşallah en kısa zamanda devletimiz de mevcut siyasi irade ve hükümetimiz de bu krizi atlatacak Türkiye ekonomik olarak da normalleşeceği döneme girecektir” dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, “Malatyamızın dinamik yapısı ve özellikle gelir kaynağı olan esnafımızın çiftçimizin yerel deki insanlarımızın geçim kaynağı olan bir kayısı ve diğer alternatif ürünlerin aynı zamanda yapıldığı ve gerçekten etkin olduğu zamanda insanların ciddi bir anlamda fayda gördüğü bir kurum. Etkin olmadığı zamanda ise zarar görmüş olacağımız bir kurumumuz. Biz Yeşilyurt Belediyesi olarak istişarelere, sivil toplum kuruluşlarına ve özellikle devlet destekli bir takım projeleri beraber yapmak için çok ciddi gayretimiz var. Bu anlamda özellikle Malatyanın besleyici can damarı olan kayısı noktasında çok güzel çalışmalarımız var. Çok faydalı projelerimiz var. Tabi amaç Malatyayı hep birlikte kalkındırmak geliştirmek özellikle biraz daha geri kalmışlığın ötesinden alıp da yüksek olan çıtalara ulaştırıp şehrimizin bir kademe daha ileriye götürmek bunu da hep birlikte yapabilecek güçteyiz. Yapabilecek potansiyeldeyiz. Biz belediye olarak günün yarısından çoğunu dışarıda esnaflarımızla yine sivil toplum kuruluşlarımız ile borsamız ve sanayi odamız ile diğer kurumlarımız ile istişare halinde geçiriyoruz. Bunun da çok faydasını gördük çünkü bir kişide bir bilgi vardır çok kişide çok bilgi vardır mantığı ile hareket ederek her yerde ilgili bilgi sahibi olarak ona göre kararlarımızı alıyoruz. Bu istişarelerden ise çok güzel faydalar gördük. Biz borsamız ile beraber Yeşilyurt zaten mutlu Malatyamızı da mutlu hale getireceğiz” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık