Moldova-Türkiye Arası Kimlikle Seyahat Geliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Türkiye-Moldova arası kimlikle seyahat uygulamasının başlatılması için yasal süreci tamamladıklarını söyledi.

Moldova-Türkiye Arası Kimlikle Seyahat Geliyor
  • 30 Ağustos 2018, Perşembe 11:20
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Türkiye-Moldova arası kimlikle seyahat uygulamasının başlatılması için yasal süreci tamamladıklarını söyledi.
Moldovanın bağımsızlığının 27nci yıldönümü kutlamaları kapsamında Atanas Karaçobanın eserlerinden oluşan resim sergisi, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Hikmet Çetinkaya Sergi Salonunda açıldı. Moldova Bağımsızlık Günü dolayısıyla Yenimahalle Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen serginin açılışına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Moldovanın Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu, Rusyanın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Belarusun Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh ve çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi katıldı. Sergide konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, iki ülke arasında gerçekleşecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Moldovaya ziyarette bulunacağını söyleyen Oktay, Moldovanın bağımsızlığının 27inci yıldönümü kutlu olsun. Moldova ile ikili ilişkilerimizin çeyrek asır boyunca karşılıklı saygı ve güven temelinde geliştiğini görmek bizler için bir mutluluk vesilesidir. Ortak sınırımız olmasa da her zaman komşu olarak gördüğümüz Moldova, bizim için önemli bir dost olmaya devam edecektir. Moldovanın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklediğimizi de bu vesile ile belirtmek isterim dedi.

Uygulama yakın zamanda başlayacak
Türkiye ve Moldovanın ticari ilişkilerinden de bahseden Oktay, Halihazırda 213 firmamız Moldovada 350 milyon dolarlık yatırım yapmışlardır. Şirketlerimizi Moldovada daha fazla yatırım yapmaya teşvik ediyoruz. Turizm alanında ise Türkiye Moldovalı turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olmaya devam ediyor. Ayrıca vizesiz seyahat uygulamasını yeterli bulmayarak yeni bir adım daha atacağız. Ülkelerimiz arasında kimlikle seyahat uygulamasının başlatılması için yasal süreci tamamlamış bulunmaktayız. Yakın zamanda başlayacak olan bu uygulama dostluğumuzu pekiştirecek ve turizm alanında da ilişkilerimizi güçlendirecektir diye konuştu.

Türkiye bizim stratejik partnerimiz
Büyükelçi Bolboceanu da taraflar arasındaki ilişkilerin daima ortaklık ve dostane ilişkiler temelinde geliştiğine dikkati çekerek, Türkiye bizim stratejik partnerimiz. Türkiye ile Moldova arasındaki ilişkilerin her sene güçlendiğini görüyoruz şeklinde konuştu.
Organizasyona ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediyesine şükranlarını sunan Bolboceanu, Birçok Moldovalı vatandaş Türkiyeye geliyor. Aynı zamanda birçok Türk vatandaşı da Moldovaya gidiyor. Bu da dostluğumuzun bir göstergesidir ifadesini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık