Miryokefalon Zaferinin 842. Yıldönümü Konyada Kutlandı

Anadolunun Türk yurdu olarak perçinlenmesi ile sonuçlanan ve Konyada yapıldığı tespit edilen Miryokefalon Zaferinin 842nci yıl dönümü, Konyada çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Miryokefalon Zaferinin 842. Yıldönümü Konyada Kutlandı
  • 16 Eylül 2018, Pazar 14:47
Anadolunun Türk yurdu olarak perçinlenmesi ile sonuçlanan ve Konyada yapıldığı tespit edilen Miryokefalon Zaferinin 842nci yıl dönümü, Konyada çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Miryokefalon Zaferi, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, İl Müftülüğü, Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı (KOTEV) ile Konya Kültür ve Turizm Derneğinin işbirliğinde savaşın yapıldığı tespit edilen Bağırsak Boğazı çevresinde kutlandı. Anma etkinlikleri kapsamında Bal Kalede ikindi namazının kılınmasının ardından zaferin 842. yılı için okutulan hatimlerin duası yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, çok sayıda akademisyen, tarihçi ve davetlinin katıldığı programda Bal Kaleden Emir Kandemir Hana kadar Zafer Yürüyüşü gerçekleştirildi. Emir Kandemir Handaki program ise Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının konseri ile başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, konserin ardından yaptığı konuşmada Miryokefalon Zaferinin Türk-İslam tarihinde çok önemli bir yeri olduğunun altını çizdi. KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu da, üç yıldır Miryokefalon Zaferini Konyada kutladıklarını belirterek, “Miryokefalon, şanlı tarihimiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bizler de bu önemli zaferin anma etkinliklerine önem veriyoruz” dedi.

“Müslüman Türkün bu topraklardaki mührü ilanihaye devam edecek”
AK Parti İl Başkanı Hasan Angı da Türk tarihinin birçok şanlı zaferle dolu olduğunu, Miryokefalonun da bunların en önemlilerinden biri olduğunu söyledi. Angı, “Bugün de tüm kıta Avrupasının gözü burada. Geçmişte nasıl haçlı zihniyeti birleşti ise bugün de Suriyenin kuzeyinde aynı senaryo sahnede. Binlerce tırla gönderilen silahlar hala zihinlerimizde. Tarih boyunca haç ile Hilalin mücadelesi hiç bitmedi. Ağır bedeller ödense de bu topraklara vurulan Müslüman Türkün mührü ilanihaye devam edecek” şeklinde konuştu.
Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı Başkanı Seyit Küçükbezirci ise Miryokefalon Zaferinin Anadolunun tapusu olduğunu belirtti. Küçükbezirci, “Miryokefalon Savaşı mübarek bir savaştır. Onun için Konyanın yeri de çok özeldir. Haçlı Seferlerini göğüsleyen şehirdir Konya” ifadelerini kullandı. Tarihçi Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Uz ise Miryokefalonun Selçuklu Devletinin kazandığı en önemli zafer olduğunu kaydederek Selçukluda her kazanılan savaşın bir sondaki savaşın zemini olduğunu aktardı. Uz, Miryokefalonun da Osmanlı Devletinin kuruluşu ile İstanbulun Fethini hazırladığını sözlerine ekledi.
Miryokefalon Zaferinin 842nci yıl dönümü anma etkinlikleri, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun sergilediği Miryokefalon Zaferi tiyatrosu ve ilahi dinletisi ile sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık