Milletvekili Fendoğludan Vize Girişimi

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Almanya vizesi için Malatyada İDATA temsilciliğinin açılması için girişimlerde bulundu.

Milletvekili Fendoğludan Vize Girişimi
  • 02 Eylül 2018, Pazar 16:28
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Almanya vizesi için Malatyada İDATA temsilciliğinin açılması için girişimlerde bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlunun öncülüğünde, Malatyanın da içerisinde yer aldığı bölgedeki vatandaşların Almanya vize işlemleri için yetkilendirilmiş kuruluş olan İDATA aracılığı ile vize alım süreçlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için çalışmalara başlanıldı. Bu kapsamda Almanya Büyükelçiliği temsilcileri Vize Bölüm Başkanı Jög Fürstenau, Savunma Ateşesi Kurmay Albay Frank Tismer Malatyaya geldi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlunun da katıldığı toplantıda İDATA vize alımı sürecindeki işlemlerin Malatyada yapılabilmesi için gerekli görüşmeler yapıldı. Bu kapsamda Malatya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde İDATAya ücretsiz yer tahsisinin de yapılması gündeme geldi.
Almanya Büyükelçiliği temsilcileri, vize işlemlerinin Malatyada yapılmasına olumlu bakarken, İDATA yetkilileri ve Almanya Büyükelçiliği temsilcileri ilerleyen günlerde yeniden bir araya gelerek konuyu karara bağlayacakları öğrenildi.
Vize toplantısının ardından Almanya heyeti, Malatyanın önemli turizm mekanlarını da ziyaret ettiler. Ziyarette, Malatyaya gelen yabancı turist sayısının arttırılabilmesine ilişkin de istişareler yapıldı.
Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Fendoğlu, Malatyalıların Almanyaya gidişlerinin daha rahat bir şekilde olması adına Malatyada da vize başvurularının yapılması hedeflediklerini söyledi. Malatyanın yanı sıra bölge illerinde de başvuruların yapılabilmesi adına girişimlerde bulunduklarını ifade eden Fendoğlu, “Malatyamızın turizm potansiyelini ortaya koyarak ilimizin yabancı turistlere daha iyi tanıtılabilmesi ve Malatyamıza gelen yabancı turist sayısının artabilmesi amacı ile önemli görüşmeler de gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odasının da bu konuda önemli katkılar sunduğunu kaydeden Fendoğlu, tüm kamu, kurum ve kuruluşlar ile özel sektör temsilcileri ile Malatyanın gelişmesi adına elbirliğiyle çalıştıklarını dile getirdi.
Malatyanın hem ulusal hem de uluslararası arenada hak ettiği değeri alabilmesi için önümüzdeki günlerde de önemli çalışmalar yapılacağını ifade eden Fendoğlu, “Milletvekili olmanın gerektirdiği sorumlulukları yerine getirebilmek amacıyla gece gündüz çalışacağımızı ve bu konuda katkı sunmak isteyen herkese kapılarımızın sonuna kadar açık olduğunu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık