Milletvekili Ali Fazıl Kasap: Emet, Gazi Emet Olsun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahyanın Emet ilçesinin adının Gazi Emet olarak değiştirilmesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.

Milletvekili Ali Fazıl Kasap: Emet, Gazi Emet Olsun
  • 05 Eylül 2018, Çarşamba 13:18
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahyanın Emet ilçesinin adının Gazi Emet olarak değiştirilmesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.
Kasap, Kütahyanın Emet İlçesinin 14 Ağustos 1921de Yunanlılar tarafından işgal edildiğini, buna müteakip milli mücadele kahramanlarının üstün başarısı ve azmi sonucu Yunanlılara oldukça büyük kayıplar ve zayiatlar verdirildiğini hatırlatarak, Emet ilçesinin adının Gazi Emet olarak değiştirilmesi gerektiğinin önemini vurguladı.
Kasap, Yunanlıların başta Kütahya ve Emet olmak üzere bölge halkına karşı giriştiği işgal girişiminin 26 Ağustos gecesi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürkün Kocatepeye çıkarak başlattığı taarruzun ardından 30 Ağustosta Türk ordusunun ve milli mücadele kahramanlarının Kütahyaya girerek vermiş olduğu destansı mücadele sonucu zaferle taçlandığını belirterek, “3 Eylül 1922 tarihi Emetin kurtuluş günüdür. Bu süreçte ilçemiz insanları büyük kahramanlıklar göstermiş ve şehitler vermiştir. Bu nedenle her yılın 3 Eylül günü kurtuluş günü olarak kutlanmakta şehit düşen kahramanlarımız saygı ve rahmetle anılmaktadır. Bu nedenle Emet ilçemizin gazilik unvanıyla tescillenmesi şehitlerimize ve bugün yaşayan gazilerimize en güzel hediye olacaktır” diye konuştu.
Milletvekili Kasap, Emetin öneminin ve verilen mücadelenin karşılığı olarak TBMM Başkanlığına vermiş olduğu kanun teklifinin yasalaşması için başta iktidar partisi Kütahya milletvekilleri olmak üzere konunun önemine dikkat çekerek destek istedi. (EFE)

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık