Mezopotamyadan Balkanlara Eğitim Projesi Kitaplaştırılacak

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından sosyal ve beşeri gelişme ekseninde kabul edilerek hayata geçirilen mezopotamyadan Balkanlara Eğitim Projesinin birinci etabı tamamlandı. Projenin kitaplaştırılacağı öğrenildi.

Mezopotamyadan Balkanlara Eğitim Projesi Kitaplaştırılacak
  • 01 Eylül 2018, Cumartesi 15:01
GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından sosyal ve beşeri gelişme ekseninde kabul edilerek hayata geçirilen mezopotamyadan Balkanlara Eğitim Projesinin birinci etabı tamamlandı. Projenin kitaplaştırılacağı öğrenildi.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından sosyal ve beşeri gelişme ekseninde kabul edilerek Mardin Valiliği, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla hayata geçirilen Mezopotamyadan Balkanlara Eğitim Projesinin birinci etabı tamamlandı. 50si Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencisi olmak üzere kentten toplam 200 öğrencinin 12 hafta boyunca okumalar ve sunumlar gerçekleştirerek oluşturulan Balkanlar ders atölyeleriyle bilgi birikimi edinmeleri sağlandı.
Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Mardin Artuklu Üniversitesi ortaklığında Mardin Büyükşehir Belediyesinin başvurucu olduğu Mezopotamyadan Balkanlara Eğitim Projesinin üniversite akademisyenlerinin ve Mardin Gençlik Merkezinin hazırladığı imkanlarla beraber Mardinli gençlere ve üniversite öğrencilerine ulaşmasının sevindirici olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ağırakça, Tamamlanan dersler ve gezi süreci sonrası, öğrencilerimizin, araştırma konularını yansıttıkları birer araştırma metni hazırlama süreci başlamıştır. Söz konusu metinler içerisinden editoryal bir çalışma sonucu bazı makaleler proje kapsamında kitaplaştırılacaktır dedi.
Projenin yürütücüsü ve Mardin Artuklu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde araştırma görevlisi olan Enes Ateş, 8 sınıfa ayrılan öğrencilerin 8 akademisyen ile derslerine devam ettiğini, öğrencilerin proje kapsamında alınan kitaplar doğrultusunda seçtikleri konularda araştırmalarda bulunduklarını söyledi. Ateş, Saraybosna, Travnik, Mostar, Blagay, Bosna Hersekin ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviçin mezarı ve Hırvat askerleri tarafından aralarında çocuk ve kadın olmak üzere 116 masum sivile yönelik gerçekleştirilen etnik soykırımın anısına yapılan Ahmiçi Şehitleri Anıtı gibi yerlerin ziyaret edildiğini kaydederek, Mezopotamyadan Balkanlara Eğitim Projesi faaliyetleri kapsamında öğrencilerin mekansal mobilizasyonu sağlanarak coğrafi sınırları kültürel ve zihinsel sınırlara genişletip yaşam görgüsünün artırılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık