Mezitli Belediyesinde Cemevi İnşaatına Destek

Mezitli Belediye Meclisinin, Alevi Kültür Dernekleri Mezitli Şubesi tarafından yaptırılan ve 2019 yılı başında ibadete açılması planlanan cemevine ek ödenek verilmesini oy birliği ile kabul ettiği bildirildi.

Mezitli Belediyesinde Cemevi İnşaatına Destek
  • 26 Eylül 2018, Çarşamba 11:49
Mezitli Belediye Meclisinin, Alevi Kültür Dernekleri Mezitli Şubesi tarafından yaptırılan ve 2019 yılı başında ibadete açılması planlanan cemevine ek ödenek verilmesini oy birliği ile kabul ettiği bildirildi.
Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tece Mahallesinde 2016 yılında temeli atılan Mezitli Cemevine destek verilmeye devam ediliyor. Alevi Kültür Dernekleri Mezitli Şubesi tarafından yaptırılan cemevi için Mezitli Belediye Meclisinde üyesi bulunan tüm partilerin oy birliği ile alınan karara göre, 2018 yılı bütçesinde söz verilen paranın tamamı ödenirken, inşaatın hızla tamamlanabilmesi adına yeni bir destek daha verecek.
2016 yılında, ilçede cemevi yapılması talebi üzerine harekete geçen Mezitli Belediyesi, Tecede 15 bin metrekareye kadar genişleme imkanı bulunan alanı Alevi Kültür Dernekleri Mezitli Şubesine bağışladı. Yasa gereği toplam maliyetin yüzde 25i ne denk gelecek şekilde 2016 yılında 143 bin 700, 2017 yılında 704 bin 300 lira yardım yapan Mezitli Belediyesi, 2018 yılında ise maliyetin yüzde 30 oranına denk gelen 253 bin 800 lira yardımda bulundu. Toplamda 1 milyon 101 bin 871 TL yardım yapıldı.
2019 yılı başında bitirilmesi hedefleniyor
Son dönemde yaşanan inşaat maliyetindeki artışı da göz önünde bulunduran Mezitli Belediyesi, yılsonuna kadar 1 milyon liralık ek yardım yapma kararı aldı. Her yıl kademeli olarak artırılarak verilen desteklerle 4 bin 109 metrekare inşaat alanına sahip olan Mezitli Cemevinin, 2019 yılı başında bitirilerek ibadete açılması planlanıyor. Cemevinde ibadethane, eğitim odaları sosyal alanlar, sergi ve konferans salonları bulunuyor.
Yapılacak yardımın Türkiyeye örnek olacak bir kararla Mezitli Belediye Meclisinden oy birliği ile çıkmasının önemine vurgu yapan Başkan Neşet Tarhan, “Mezitlide demokrasinin çok önemli bir örneğine tanıklık etmekteyiz. Tüm meclis üyelerimiz aynı duyarlılıkla camilere olduğu gibi cemevi yapılmasına da oybirliği ile karar vermiştir. Demokrasi kültürünün kentimizde yerleşmiş olduğunu gösteren tüm meclis üyelerimize teşekkür ederim” dedi.
İnançların insanlar için vazgeçilmeyecek olduğuna vurgu yapan Tarhan, “Bizler inançların özgürce yaşanmasının insana verilen bir değer olduğunu düşünüyoruz. Tüm inançların yaşama, barış ve sevgi katacağına inanıyorum. Bugün Alevi-Bektaşi inancının ibadetlerini yapacakları cemevini 2019 yılı başına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya rağmen elimizden gelen gayret ve desteği sürdüreceğiz” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık