Mescid-İ Aksada Nöbet Tutan Ailelere Türkiyeden Yardım Eli

Kudüste Mescid-i Aksanın korunmasını sağlayan 265 Kudüslü aileye her ay biner lira nakit yardımı yapılıyor.

Mescid-İ Aksada Nöbet Tutan Ailelere Türkiyeden Yardım Eli
  • 01 Ekim 2018, Pazartesi 14:17
Kudüste Mescid-i Aksanın korunmasını sağlayan 265 Kudüslü aileye her ay biner lira nakit yardımı yapılıyor.
Kudüs ve civarında yardım ve imar çalışmaları yapan Mirasımız Derneği, Kudüslü aileleri yalnız bırakmıyor. Mescid-i Aksanın korunmasında önemli görevler ifa eden 265 Kudüslü aileye her ay düzenli olarak biner Türk Lirası nakit yardımında yapılıyor.
ABDnin büyükelçiliğini Kudüse taşıması ve İsrailin çıkardığı “Yahudi Ulus Devlet” yasası ile çok daha zorlu bir döneme giren Kudüs ve Mescid-i Aksa dünya Müslümanlarının ilgisini bekliyor. Kendilerini Mescid-i Aksanın korumasına vakfeden 350 bin Kudüslü Müslüman tüm zorluklara rağmen Mescid-i Aksada nöbet tutmaya devam ediyor. Kudüsün İslami kimliğinin korunması için çalışmalar yürüten Mirasımız Derneği de Mescid-i Aksada nöbet tutan 265 aileye her ay düzenli olarak biner Türk Lirası nakit yardımında bulunuyor.
Dernekten yapılan açıklamada “Bilindiği gibi Kudüs İslamın en kutsal üç şehrinden biri ve Mescid-i Aksa da Müslümanların ilk kıblesi olmasının yanı sıra İslamın en kutsal üç mescidinden biridir. İsrail işgali altında bulunan Kudüs ve Mescid-i Aksa adım adım yıkıma doğru gidiyor. Yahudiler, Kudüsü İslamdan arındırmak ve Mescid-i Aksanın yerine iddia ettikleri tapınağı inşa etmek istiyorlar. Mescid-i Aksaya yönelik baskınlar son günlerde iyice artmış ve en son geçtiğimiz Cuma günü 2 bin Yahudi asker eşliğinde kutsal mabedimize saldırmıştı” denildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Mescid-i Aksada nöbet tutan Müslüman aileler bu baskınların önündeki en büyük engel. Bu aileler Mescid-i Aksa için mallarından geçtikleri gibi canlarını da ortaya koyuyorlar. Düzenli bir gelirleri olmayan bu ailelere sahip çıkmak her Müslümanın asli görevlerindendir. Mescid-i Aksada nöbet tutan aileler, Yahudi baskınlarına Kuran okuyarak ve tekbir getirerek karşı koyuyorlar. Getirilen tekbirler ve okunan Kuranlardan korkan Yahudiler, baskınlarını uzun süreli gerçekleştiremiyorlar. Mescid-i Aksada ribat görevi ifa eden Müslümanların sayısının artması için yapılan yardımların da artması gerekmektedir. Müslümanların Kudüslü Müslümanlara sahip çıkması, Mescid-i Aksanın korunmasının yanı sıra Kudüsün İslami kimliğinin de muhafazası anlamına gelmektedir.”

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık