Mersinde Üreticiye Buzağı Barınağı Desteği

Mersinde hayvancılığı desteklemek ve buzağı ölümlerini en aza indirmek amacı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Buzağıları Hastalıklardan Korumak İçin Yalıtımlı Barınakların Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında buzağı barınağı dağıtımı yapıldı.

Mersinde Üreticiye Buzağı Barınağı Desteği
  • 09 Ağustos 2018, Perşembe 12:01
Mersinde hayvancılığı desteklemek ve buzağı ölümlerini en aza indirmek amacı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Buzağıları Hastalıklardan Korumak İçin Yalıtımlı Barınakların Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında buzağı barınağı dağıtımı yapıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği proje kapsamında çiftçilere buzağı barınağı dağıtımı yaparak, il genelinde buzağı kayıplarının önüne geçmeyi planlıyor. Hacıhamzalı Mahallesinde gerçekleşen dağıtım töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hayvan üreticilerine seslenerek, kırsal mahallelerin kalkınması ve rekabetin üreticilerin lehine gelişmesi için yatırım ve hizmetleri tüm hızıyla sürdürdüklerini söyledi. Türkiyede ilk defa Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığını kuran belediye olduklarını belirten Kocamaz, O günden bu yana dağıyla, taşıyla, ovasıyla, yaylasıyla Mersinde yaşayan tüm üreticilerimize hizmet verme gayreti içerisindeyiz” dedi.

“Buzağı ölümlerini yüzde 2ye indirmek gerekiyor
Buzağı kayıplarının Türkiyeye maliyetinin 2 milyar TL civarında olduğunu ve büyükbaş hayvancılığın geleceğinin buzağı kayıplarının önlenmesine bağlı olduğunu ifade eden Kocamaz, “Bu kaybın göz ardı edilmesi mümkün değildir. Bu sebeple buzağı ölümlerini öncelikle yüzde 5e, daha sonra yüzde 2ye indirmek gerekmektedir. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz buzağı barınağı desteği ile buzağı kayıplarının önüne geçilerek işletmelerde ekonomik kayıplar azaltılacaktır. Ülkemizdeki sürülerin gençleştirilme ve ıslah edilme hedeflerinin gerçekleştirilmesinde buzağıların tekniğine uygun yetiştirilmesi önemlidir. Buzağı yetiştiriciliğinde en önemli materyal buzağı barınağıdır. Projemizin uygulanmasıyla ilimiz genelinde damızlık süt ve besi materyali artırılacak, süt ve et endüstrisine katkı sağlanacaktır. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti gösterip hizmetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Her zaman üreticilerimizin yanında olduk ve bundan sonraki yeni yatırımlarımızla da farkımızı göstererek daima yanınızda olacağız” ifadelerini kullandı.
İlk dağıtımı Tarsusta gerçekleştirilen buzağı barınaklarından Akdeniz ilçesinde 67 üreticiye, Çamlıyayla ilçesinde 9, Erdemlide 79, Gülnarda 58, Mutta 288, Mezitlide 17, Silifke ilçesinde 119, Tarsusta 326 ve Toroslarda 37 üretici olmak üzere toplamda bin üreticiye yüzde 75 hibeli buzağı barınağı desteklemesi yapılacak. Tarım ve hayvancılığın ileri olduğu ülkelerde buzağı ölüm oranları yüzde 2 civarında iken, Türkiyede ortalama yüzde 15 civarında olması ve her yıl doğan 4,5 milyon buzağının 650-700 bininin heba olması yetkilileri harekete geçirmiş, Bakanlık tarafından 2018 yılı ‘Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele ve Buzağı Kayıplarının Önlenmesi Yılı ilan edilmişti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık