Mersin Büyükşehir Belediyesinden Veteriner Hekim Kontrolünde Kurban Kesimi

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla, vatandaşların dini vecibelerini veteriner hekim kontrolünde ve daha sağlıklı bir ortamda ücretsiz olarak yerine getirebilmelerini isteyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 adet mezbaha ve 25 adet mobil kesim ünitesi ile kurban kesim hizmeti verecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden Veteriner Hekim Kontrolünde Kurban Kesimi
  • 16 Ağustos 2018, Perşembe 11:50
Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla, vatandaşların dini vecibelerini veteriner hekim kontrolünde ve daha sağlıklı bir ortamda ücretsiz olarak yerine getirebilmelerini isteyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 adet mezbaha ve 25 adet mobil kesim ünitesi ile kurban kesim hizmeti verecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramında vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli kesim hizmeti alabilmesi için görevi başında olarak, mobil kesim üniteleri ve mezbahaları ile vatandaşların kurbanlarını ücretsiz olarak kesebilmelerini sağlayacak. Kent genelinde 25 mobil kesim ünitesi ve 8 mezbahada hizmet verecek olan Büyükşehir Belediyesi, mobil kesim üniteleri, ilçe mezbahaları ve merkezde bulunan Yakaköy Mezbahası ile Kurban Bayramının amacına uygun olabilmesi amacıyla veteriner kontrolünde ücretsiz kesim hizmeti verecek. Kurban bayramının 1 ve 2nci günü 07.00 ile 17.00 saatleri arasında mobil kesim üniteleri ve mezbahalarda kurbanlıklarını kestirmek isteyen vatandaşlar, profesyonel kasaplar, veteriner ve yardımcı personeller eşliğinde kesilen kurbanlarını hijyenik bir şekilde teslim alacak. Vatandaşların kurban kesimiyle ilgili oluşabilecek mağduriyetlerini de ortadan kaldırmak ve vatandaşların zamandan tasarruf edebilmelerini sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet verecek olan mobil kesim üniteleri ve mezbahalarda vatandaşlar ortalama 3 dakika gibi bir sürede kurbanlarını teslim alabilecek. Mobil kesim üniteleri ve mezbahalarda kurbanlarını kestirmek isteyen Mersinli vatandaşlar, kurbanlıklarını kestirecekleri noktalara vardıktan sonra sıra numarası alarak, sıra kendilerine geldiğinde güvenli bir şekilde kurbanlıklarını kestirebilecekler. Vatandaşların kurban bayramında işlerini kolaylaştırmak ve iyi bir bayram geçirmelerini sağlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, verdiği hizmetler ile sokak aralarında oluşabilecek kötü görüntü ve kirliliğin de önüne geçmiş olacak.
Her mobil kesim ünitesi ve mezbahada birer tane veteriner hekim hizmet verirken, bu noktalara gitmek isteyen vatandaşlar, sabah 07.00den akşam 15.00e kadar 2 saatte bir olmak üzere Taş Bina önünden Yakaköy Mezbahasına kesim işlemini yaptırmak isteyenler için ücretsiz otobüs ring hattı hizmetiyle ulaşım sorunu yaşanmasının da önüne geçilecek. Büyükşehir Belediyesinin mezbahalarında kurbanlıklarını kestirmek isteyen vatandaşlar, Yakaköy, Anamur, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke ve Tarsus mezbahalarında hizmet alabilecekler. Aynı zamanda kurbanlıklarını mobil kesim ünitelerinde kestirmek isteyenler ise merkez Akdeniz ilçesi 1 ve 2 nolu mobil kesim yerinde, Menderes Mahallesinde bulunan 1 nolu mobil kesim yeri ve Yeni Mahallede bulunan 2 nolu mobil kesim yerinde kurbanlarını kestirebilecekler.
Yine merkez ilçelerde Büyükşehir Belediyesi tarafından Macit Özcan Spor Tesisleri karşısı kapalı semt pazarı içinde bulunan mobil kesim yeri ile Korukent Cumhuriyet Evleri üstünde bulunan 1 nolu mobil kesim yeri, Okan Merzeci Mahallesindeki 2 nolu mobil kesim yeri, Gözne Mahallesinde yer alan 3 nolu mobil kesim yeri, Arslanköy Mahallesinde yer alan 4 nolu mobil kesim yeri ile Soğucak Mahallesinde bulunan 5 nolu mobil kesim yerinde hizmet verilecek.
İlçelerde ise Erdemli de bulunan 4, Silifkede bulunan 2 ve Tarsusta bulunan 4 mobil kesim üniteleri ile Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla ve Gülnardaki kesim ünitelerinde kurbanlıklar hızlı ve hijyenik bir şekilde kesilerek, vatandaşa teslim edilecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık