Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısının birinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı
  • 10 Eylül 2018, Pazartesi 17:33
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısının birinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.
Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 9, komisyon raporlarına ait 14 olmak üzere 23 madde görüşüldü. Toplantıda, Mersin Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (MESKİ) 2014-2018 dönemini kapsayıcı iç ve dış borçlarla ilgili sunum yapıldı. Yapılan sunum ile ilgili açıklamalarda bulunan Kocamaz, Belediyemiz ekim ayından sonraki süreç için ekonomik anlamda döviz kurlarından dolayı ciddi sıkıntı çekecek. Kur, 2 küsürden 7 küsüre çıkmış, yani 3.5-4 katına yaklaşmış, buda ister istemez bizi sıkıntıya sokuyor dedi.
İlerleyen süreçte belediye ve MESKİnin maddi olarak sıkıntı çekeceğini söyleyen Kocamaz, Çünkü dövize bağlı işler yapılıyor. Asfalt yaptırıyorsunuz, petrol dışarıdan geliyor. Asfaltı ihale ettiğimiz dönemle şuandaki dönem arasında 3.5 kat fark var. Onun içinde müteahhitler geriye kalan kısmı bize yaptırmayın diyorlar. Bizim de böyle bir şansımız yok. Banka faizlerinin yüzde 40 olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Hiç yatırım yapmamak sadece günü kurtarmak, temizlik yapmak gibi işlere yönelmek gerekiyor. Ama Mersinin de hizmet açlığını hepimiz biliyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun ifadelerini kullandı.
Mersin Limanı rıhtımının denize doğru büyütülmesine karşı çıkılan toplantıda, Mersin Limanı kapasite ve işlevselliğinin artırılmasına yönelik 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon imar planına ilişkin kurum görüşü verilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonu raporunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

30 bin Suriyeli istihdam edilecek
Türkiye genelinde 30 bin Suriyelinin belediyelerde istihdam edileceğini, belediyeler arasında Mersin Büyükşehir Belediyesinin de olduğunu aktaran Kocamaz, Biliyorsunuz Mersinin en önemli problemi bir numara işsizlik, iki numara trafik. Bu işsizlik konusuna bir de 300 binin üzerinde Suriyeli eklendi. Tabi Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler (BM) bugüne kadar bu işe yaklaşmadılar, verilen sözleri yerine getirmediler. BM ve UNESCOdan temsilciler geldi ve onların İŞKUR aracılığıyla belediyelerde istihdam edileceğini söylediler. Yaklaşık 30 bin Suriyeliyi iş sahibi yapacaklar. Hedefledikleri iller arasında Mersinde var. Ben de onlara bizim birçok kendi insanımız işsizken biz bunu vatandaşa anlatamayız dedim. En azından 15 bini yerli 15 bini Suriyeli olacak şekilde istihdam edilsin önerisinde bulundum. Şuanda değerlendireceklerini söylediler şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık