Mersin Barosunda Adli Yıl Açılışı Yapıldı

Mersin Barosu tarafından adli yıl açılışı dolayısıyla düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Mersin Barosunda Adli Yıl Açılışı Yapıldı
  • 03 Eylül 2018, Pazartesi 10:35
Mersin Barosu tarafından adli yıl açılışı dolayısıyla düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk konuldu.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Alpay Antmen, Baro Yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda avukat katıldı. İlk olarak Atatürk Anıtına çelenk konulurken, daha sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu. Burada konuşan Başkan Yeşilboğaz, yargı organlarında nicelik ve nitelikte kalite yükselirse, adalete ve yargıya güvenin artacağını belirterek, Ülkemizdeki siyasal, ekonomik ve yargıya yönelik birçok sorun da çözüme kavuşur dedi.

Yargı 80 milyonun adalet beklentisini karşılamalı
Yargının 80 milyon insanın adalet beklentisine cevap vermesi gerektiğini kaydeden Yeşilboğaz, Yargı içinde yuvalanmış cemaatlere karşı yeterli derecede mücadele edilememiştir. Yargı cemaatlerden temizlenmelidir. Yargı mensuplarına gerçek anlamda bağımsızlık güvencesi verilmeli ki, tarafsızlık ilkesi işleyebilsin. Adaletin ve adalete güvenin olmadığı bir toplumda anarşi başlar ifadelerini kullandı.

Adalet terazisini tutarken elimiz titrememeli
Hukuk devletinin ön koşulunun bağımsız yargı olduğunu söyleyen Yeşilboğaz, Adaleti egemen kılmak için öncelikle adalet terazisinden geçmiş bir devlet düzeni inşa edilmesi gerekmektedir. Adil yargılanma, hukuk güvenliği konularına işlerlik kazandırılmalıdır. Adalet terazisini tutarken elimiz titrememelidir. Atatürk ilkelerine, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine bağlı olan biz avukatlar, hukukun üstünlüğüne yaşamsal önemde katkı sunmaktayız. Savunma yoksa yargı da yoktur, adalette yoktur. Bağımsız ve tarafsız bir yargının olmadığı yerde hukuk devleti yoktur şeklinde konuştu
Yeşilboğaz, tüm meslektaşlarının adli yıl açılışını kutladığını ifade ederek, Yeni adli yılın tüm hukuk camiasına, avukatlarımıza, hakim ve savcılarımıza, adliye çalışanlarımıza ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık