Melikgazi Belediyesinden 6 Bin Kişilik Aşure İkramı

Melikgazi Belediyesince bütün açılış, temel atma ile diğer sosyal ve kültürel etkinliklerde geleneksel hale getirilen Aşure İkramı, bugün Hunat Camisi önünde kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Melikgazi Belediyesinden 6 Bin Kişilik Aşure İkramı
  • 20 Eylül 2018, Perşembe 14:59
Melikgazi Belediyesince bütün açılış, temel atma ile diğer sosyal ve kültürel etkinliklerde geleneksel hale getirilen Aşure İkramı, bugün Hunat Camisi önünde kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımı ile gerçekleştirildi.
Vatandaşlara Bizzat Aşure İkramında Bulundu
12 çeşit gıda malzemenin bulunduğunu ve 6 kazanda pişirilen yaklaşık 6000 kişilik aşure ikramının vatandaşlar tarafından büyük bir ilgili ile karşılandığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, vatandaşlara bizzat dağıtım alanında kepçe ile aşure ikramında bulunarak onlarla sohbet etti esnaf ziyaretlerinde bulundu.
12 Çeşit Birbirinden Farkı Madde Birleşmesinden Tatlı Oluşuyor
Bugün Muharrem ayının 10. Günü olduğunu zaten aşure ‘nin kelime anlamının da 10 olduğunu ve Aşure gününde ikram etmenin birlik ve beraberliğe, sıkıntıların giderilmesine vesile olması temennisinde bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç ”Bugün ilk gün mümkün olduğunca semtlerde aşure dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bugün Hunat Camisinin doğu ve batı kapıları olmak üzere iki ayrı yerde 6000 kişilik aşure ikramında bulunduk. 12 çeşit birbirinden farklı maddeyi bir kazanda birleştirerek, tatlı bir ürün elde ediyoruz. Bu farklılık bir araya gelerek bir güzellik ve tatlılık oluşturmasından mana çıkarmalıyız. Tıpkı Anadolu kültür ve miras zenginliğinin bir araya gelmesi gibi. Bu bir sosyal paylaşımdır. Birlik ve beraberliğimizin harcıdır. Bu tür sosyal paylaşım ve dayanışma etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.
Her Yıl Geleneksel Hale Getirilen
Dağıtılan aşureleri afiyetle yiyen vatandaşlarda Başkan Memduh Büyükkılıç a teşekkür ederek, Melikgazi Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan bu organizasyonun her semtte yapılmasının çok olumlu bir etkinlik olduğunu ifade ettiler.
Başkan Büyükkılıç, daha sonra çarşı esnafını ziyaret ederek, sohbet edip belediye çalışmaları hattında memnuniyetlerini sordu.
Aşure İkramı etkinliğine Kayseri Milletvekili ve önceki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopur, Belediye Müdürleri, Mahalle Muhtarları iştirak ettiler.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık