Meksikadan Türkiye Mesajı

Meksika Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Meksika arasında kurulan diplomatik ilişkinin 90ıncı yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımlandı.

Meksikadan Türkiye Mesajı
  • 14 Temmuz 2018, Cumartesi 12:44
Meksika Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Meksika arasında kurulan diplomatik ilişkinin 90ıncı yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımlandı.
Meksika Dışişleri Bakanlığı tarafından son birkaç yıl içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğanın ve Meksika Başkanı Enrique Pena Nietonun ziyaretleri ile iyice gelişen ikili ilişkilerin önümüzdeki yıllarda artarak devam etmesinin temenni edildiği vurgulandı. İki ülke arasında 2013 yılında karşılıklı imzalanan Stratejik İş Birliği ve Meksika-Türkiye 21. Yüzyıl Ortaklık Anlaşmasının ikili ilişkilerde yeni bir dönemin başlangıcına işaret ettiği belirtildi.
Meksika Dışişleri Bakanı Luis Videagaray Caso yaptığı yazılı açıklamada Karşılıklı ticaretin son 10 yılda iki katına çıkması ve artmaya devam etmesi memnuniyet verici diyerek Meksika ve Türkiyenin Birleşmiş Milletlerde, G20de ve OECDde yakın çalışan ortaklar olduğunu belirtti.
Türkiye ile Meksika arasında ikili anlaşma 25 Mayıs 1927 yılında Romada imzalanmış, anlaşmasının 12 Temmuz 1928de yürürlüğe girmesi ile ilk resmi diplomatik ilişki kurulmuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık