Mauda İslam Medeniyetinin Geleceği Çalıştayı

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) ve Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAR) işbirliğinde düzenlenen “İslam Medeniyetinin Geleceği Uluslararası Çalıştayı” başladı.

Mauda İslam Medeniyetinin Geleceği Çalıştayı
  • 04 Ekim 2018, Perşembe 14:49
Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) ve Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAR) işbirliğinde düzenlenen “İslam Medeniyetinin Geleceği Uluslararası Çalıştayı” başladı.
Mardin Valiliği ve Türk Hava Yollarının (THY) da destek verdiği çalıştay 6 Ekime kadar sürecek. Çalıştayın açılışında konuşan MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, programa felsefe, tarih, ilahiyat, toplum bilim ve modern bilim alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde önde gelen akademik şahsiyetlerin katılacağını belirtti. Çalıştayda İslam medeniyetinin geçmişine yönelik tespitler yapmakla birlikte, geleceğine yönelik yeni perspektifler de ortaya koymayı amaçladıklarını ifade eden Ağırakça, “Son üç yüzyıldır, batı merkezli, hegemonyacı, emperyalist medeniyet yaklaşımının ısrarla vurgulamaya çalıştığı anlayışın aksine medeniyetlere asıl rengini veren temel faktör dinlerdir” dedi.
Günümüzden yaklaşık 12-13 bin sene önce, ilk kez ülkemizin Güneydoğu bölgesinde, Fırat-Dicle havzasında, özellikle de Urfa, Mardin ve Harran yöresinde başladığı kabul edilen insanlığın uzun medeniyet yolculuğu boyunca İslam dininin evrensel medeniyet anlayışına en özgün ve önemli kazanımlarda bulunduğunu anlatan Ağırakça, MAÜ olarak Türkiyenin ve dünyanın seçkin aydın ve bilim adamları ile bu konuları derinliğine tartışmak, değerlendirmek ve İslam medeniyetinin geleceğine ışık tutmaya yönelik entelektüel katkılar sunmaya devam edeceklerini belirtti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık