Marketi Pahalı Bulan Kadınlar Haline Akın Etti

Trabzonda vatandaşlar market fiyatlarını pahalı bulunca Kadınlar Haline yöneldi.

Marketi Pahalı Bulan Kadınlar Haline Akın Etti
  • 02 Ekim 2018, Salı 10:24
Trabzonda vatandaşlar market fiyatlarını pahalı bulunca Kadınlar Haline yöneldi.
Trabzonun Pazarkapı Mahallesinde yaklaşık 60 yıldır hizmet veren, köylü kadınların bahçelerinde, tarlalarında yetiştirdikleri sebze ve meyveleri getirip sattıkları “Kadınlar Hali” bugünlerde en yoğun dönemlerini yaşıyor. Markette sebze ve meyve fiyatlarını pahalı bulan vatandaşlar “Kadınlar Hali”ne yönelirken tereyağının memleketi olarak bilinen kentte tereyağı fiyatı 1 yıl içinde yaklaşık yüzde 30 arttı.
Yaklaşık 25 yıldır Kadınlar Halinde esnaflık yapan Yusuf Çolak, son günlerde markette sebze ve meyve fiyatlarını pahalı bulan vatandaşların Kadınlar Haline yöneldiğini belirterek Şu an fiyatların yüksek oluşu vatandaşın alım gücünü olumsuz etkiliyor. Biz kredi kartı ile satış yapmadığımızdan dolayı vatandaş genellikle marketleri tercih ediyor. Örneğin biz domatesin kilosunu 7 TLden verirken marketler 10 TLye veriyor. Bizim sattığımız ürünler ile marketlerde satılan ürünler arasında çok fark var. Burada en az yüzde 30 daha ucuz satılıyor. Uzun yıllardır buradayım son günlerdeki kadar yoğunluk görmedim dedi.

Tereyağı 1 yıl içinde yüzde 30 zamlandı
Alpaslan Cinemre de geçtiğimiz yıl 35 TLden sattıkları tereyağını bugünlerde 40-45 TLden sattıklarını ifade ederek, Yaklaşık 3 yıldan beri burada tezgah açıyorum. Bugünlerde pazarımızda yaşanan yoğunluğun sebebi fiyatların marketlere göre düşük olması. Köylü tarladan topladığı ürününü satmak için mecburen buraya getiriyor, dolayısıyla uygun satmak durumunda. Marketçi öyle değil, bahçeden 50 kuruşa aldığı ürünü 3-4 TLye kadar satabiliyor. Aynı ürünü biz 1.5 TLye satamıyoruz. Son günlerde özellikle marketlerdeki sebze ve meyvenin pahalı olması yüzünden pazarımızda belirgin bir yoğunluk olduğunu söyleyebiliriz. Hakiki tereyağını kilosunu 40-45 TLye veriyoruz. Geçen sene 35 TLlerde satılıyordu diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık