Mardinde Binlerce Kadın Sağlık İçin Yürüdü

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 2ncisi gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Sağlıklı Adımlar ile Sağlıklı Gelecek yürüyüşü düzenledi.

Mardinde Binlerce Kadın Sağlık İçin Yürüdü
  • 29 Eylül 2018, Cumartesi 17:18
Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 2ncisi gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Sağlıklı Adımlar ile Sağlıklı Gelecek yürüyüşü düzenledi.
Mardinde terörün yerini huzur ve güvene bırakmasının ikinci yılında kadınlar Birinci Caddede bulunan Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek 10 bin adımlık yürüyüş gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen geleneksel yürüyüşe yüzlerce kadın katıldı. Mardinin tarih kokan sokaklarında yürüyen kadınlara Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yamanın eşi Gülseren Yaman, AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlunun eşi Canan Miroğlu, ilçe kaymakamlarının ve daire başkanlarının eşleri, kadın sivil toplum kuruluşları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görev alan kadınlar eşlik etti. Mardinli kadınlar tarihi sokaklarından binlerce yıllık Kasimiye Medresesine kadar Sağlıklı kadınlar sağlıklı gelecek, Sağlık için 10 bin adım, Kadınlar sağlık için yürüyor afişleri ile yürüdü. Yürüyüş öncesi kadınların el ele çektiği halaylar renkli kareler oluşturdu. Kadınlar, Arbane ekibinin müzikleri ile tarihi sokakları şenlendirdi.
Katılımcılardan Asuman Sülkü etkinlik için Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve eşine teşekkür etti. Sülkü, Mardinli kadınlar hem spor yapma fırsatı buluyor hem kaynaşıyor. Mardinin güzellikleri saymakla bitmez. Bu şekilde hem kadınlarımız sağlıklı hem de mutlu tekrar teşekkür ederiz dedi.
Etkinliğe katılan kadınlardan Gülbahar Artukoğlu Mardinin tarih ve sağlık kokan sokaklarında yürümenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Artuklu, Vali beyin gelmesi ile bu etkinlikler Mardinde yapılmaya başlandı. Çok mutluyuz diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık